Vårskitur til eventyrslottet Breidablik

Foto: Hild Fjermestad Aase

Nå er det en tid for å kunne få fine vårskiturer for mange. Vi var heldige og fikk en flott tur til fantastiske Breidablik for et par dager siden. Det er jo et eventyrslott som ruver der oppe i Kvammafjella, på 1150 m.o h. og som gjerne tar imot flere gjester.

I strålende sol parkerte vi ved Hamlagrøvatnet og fulgte ruten innover mot Vending, videre sørøst gjennom Tjørnadalen forbi Myrsete, sørover via Tulledalen og oppover bakkene til Breidablik. Det er fremdeles mye god snø spesielt i nordhellingene på traséen, og det var både skispor, trugespor, fotspor og noen uidentifiserbare spor hele veien opp til hytta. Med vid utsikt og åpent terreng kunne vi gå nesten hele turen i singlet. Solbrente ble noen av oss også. Snøen var nokså fast og fin til sola varmet og myknet opp snøen til slush som etterhvert gav perfekte forhold for trening på telemaksvinger i nedkjøringen. Omtrent tre-fire timer opp, og et par timer ned. Vi hadde en lang og deilig pause ved hytta med kaffe og sjokolade i hytteveggen og vi fikk  skikkelig påskestemning! Vi traff på mange ryper på veien, men ellers var det bare oss, snøen og fjellene. 

Tur/retur til sammen 22 kilometer. 

Vær obs!

Turen er ikke kvistet og skitur til Breidablik er noe vi normalt ikke anbefaler i vintermånedene desember, januar og februar. Vi ber derfor alle som tar seg til Breidablik på ski om å være spesielt oppmerksom på føreforhold og om å vurdere skredfare også utover våren. Det er også smelting på gang nå, så etterhvert må en vurdere om det er trygt å gå over isen på vann eller om det er lurest å gå rundt. Er det noen tvil, så anbefales det alltid å heller gå rundt. Det er lurt å kontakte Tursenteret for gode råd og veiledning i forhold til føremeldinger og anbefalninger for god turplanlegging.

Les ellers mer om denne turen eller andre vårskiturer på Ut.noFoto: Hild Fjermestad Aase
Foto: Hild Fjermestad Aase
Foto: Hild Fjermestad Aase
Foto: Hild Fjermestad Aase
Foto: Hild Fjermestad Aase

Annonse

Skrevet av Hild Fjermestad Aase 29. april 2022