Vårskitur til Vending: perfekt for barnefamilier

Utsikt fra hytteveggen på Vending
Utsikt fra hytteveggen på Vending

Å gå på ski om våren og sommeren er en helt fantastisk opplevelse.  Det er varmt og lyst lenge og du kan bruke hele dagen med massevis av pauser underveis.  Perfekt for barnefamilier !  Dette er en tur som tar rundt 2 timer å gå i rolig tempo.  Det er lett kupert uten bratte fjell du må passere.  

Tirsdag 10. mai er det fremdeles skiføre fra Hamlagrøvatnet.  Vi kan spenne på oss skiene rett ved parkeringsplassen før Hamlagrøvatnet.  Det er strålende sol og 20 grader når vi starter å gå, og shorts og T-skjorte vær hele turen.  Langs Hamlagrøvatnet er kvistingen falt ned og ligger langs veien, men over broen på enden av vannet er kvistingen inn til Vending fremdeles intakt.  Enkelte steder i starten må vi gå litt omveier rundt kvistingen for å slippe å ta av skiene, men i høyden er det fremdeles endel snø.  På veien er det vårstemning med fossebrus og fuglekvitter, og spor etter ryper som har kost seg i snøen.  Det ligger rypebæsj langs sporet som rypene trolig har lagt på som isolasjon mellom seg og snøen.

Det blir flere pauser inn mot Vending for å nyte solen og det flotte været.  Inne ved Vending er det flott å sitte i solveggen og spise lunchen eller la barna velge middag fra middagsutvalget i hytten.  Det er alltid en sukse når de små kan velge middag selv fra utvalget i spiskammeret.

Returen fra hytten er like barnevennlig som turen inn, med slakk nedoverkjøring som ikke krever de store skiferdighetene.

Annonse

Skrevet av Trude Iversen 12. mai 2016