Turtips: Flott rundtur Høgabu - Gullhorgabu

På vei til Høgabu
På vei til Høgabu Foto: Silje Valla

Har du en dag til disposisjon og lurer på å ta en dagstur? Ta turen til Bergsdalen. Her får du en flott dagstur i spennende turterreng hvor du får med deg den eldste og nyeste hytta til Bergen og Hordaland Turlag. 

Rute: Lid - Høgabu - Gullhorgabu - Småbrekke

Varighet: ca. 8 timer  (voksne i middels tempo)

Lengde: ca. 18 km

Gradering: Rød (krevende). Turen går i kupert terrengen og følger t-merket sti hele veien.

Parkering: Parkering ved Bergsdalstunet på Lid og på Småbrekke. Det er lurt å ha to biler tilgjengelig, slik at dere slipper å gå tilbake fra Småbrekke til Lid langs asfalt. Om sommeren går det buss til Lid og ned fra Hamlagrøosen. 

På vei til Gullhorgabu med Høgabu i bakgrunnen
På vei til Gullhorgabu med Høgabu i bakgrunnen Foto: Silje Valla

Turen starter med første etappe Lid-Høgabu (5 km). Turen fra Lid tar ca.2,5 timer opp til Høgabu (990 moh). Det er frodig og grønt på vei opp og man møter ofte på sauer. Høgabu er Bergen og Hordaland Turlag sin eldste hytte og er fra 1937. Det er en koselig hytte med 26 sengeplasser inkludert sikringshytte. Sikringshytta er tilrettelagt for hund, der eier kan sove sammen med hunden.

Videre går turen fra Høgabu til Gullhorgabu (5 km). Turen er småkupert og det er lett å gå langs fjellet. Stien er godt merket med små varder og steiner. Her kan dere stoppe underveis og ta et bad om sola varmer godt. Bruker ca.2.5 timer til Gullhorgabu. 

Gullhorgabu ligger flott til ved et flott fiskevann
Gullhorgabu ligger flott til ved et flott fiskevann Foto: Silje Valla

Fremme på Gullhorgabu, turlagets nyeste hytta, kan man nyte en god nistepakke og slappe av i solveggen utenfor hytta.Dersom det er litt ruskete vær, kan man sitte inne og likevel ha god utsikt. Gullhorgabu har store og flotte vinduer. Her kan man også overnatte om man ønsker det. Det er 34 sengeplasser og god plass. Turen fra Gullhorgabu og ned til Småbrekke går via en gammel militærveg som tidligere var transport vei mellom Voss og Samnanger. Det er lett og fint terreng å gå ned fra Gullhorgabu langs denne brede stien. Bruker ca.2,5 timer ned til Småbrekke. 

God tur!

Annonse

Skrevet av Silje Valla 23. august 2016