Turtips: Turtagrø- Fanaråken Turisthytte

Fanaråken Turisthytte
Fanaråken Turisthytte Foto: Silje Valla

Fanaråkhytta er DNT sin høyst beliggende turisthytte, 2068 moh.  Turen dit passer for barnefamilier, ungdommer og voksne. Det er en fin tur med fantastisk utsikt på vei opp og på toppen. 

Rute: Turtagrø-Fanaråken-Turtagrø 

Kjøretid fra Bergen: 4.5 timer fra Bergen til Turtagrø om Årdal (Tindevegen). 

Lengde: 7,7 km fra Turtagrø til Fanaråken. 

Overnattingsplasser: 34 sengeplasser. 

Turen går fra Turtagrø på sti og vei inn til stistart opp til Fanaråken. Vi parkerte bilen litt lengre inn, ved Helgedalen. Derfra var det en time langs grusvei før turstart oppover. Vi brukte 2,5 timer videre oppover innkludert pauser. 

Fanaråken Turisthytte ligger på 2068 moh og herfra får du nydelig utsikt mot Hurrunganes tinderekke, Smørstabbreen og Jostedalsbreen. 

Fantastisk utsikt mot Hurrunganes tinderekke på vei opp
Fantastisk utsikt mot Hurrunganes tinderekke på vei opp Foto: Silje Valla

På Fanaråken turisthytte er det vertskap som tilbyr breføring fra Songefjellshytta eller Fannaråken, om man ønsker gå videre istedetfor tilbake samme vei. Man kan komme seg til Fanaråken fra Krossbu, Sognefjellshytta, Skogadalsbøen eller Turtagrø. 

Fremme på hytta var det et koselig vertskap som ønsket oss velkommen. Hovedhytta blir brukt til oppholdsrom og servering. Vi fikk servert fersk kringle og det smakte nydelig i slike flotte naturomgivelser. 

Les mer om Fanaråken turisthytte her. 

Annonse

Skrevet av Silje Valla 18. juli 2017