Kom til Bergen i mai og opplev 7-fjellsturen

Glade vandrere på Løvstakken, med utsikt over Askøy, Byfjorden og sentrum.
Glade vandrere på Løvstakken, med utsikt over Askøy, Byfjorden og sentrum. Foto: André Marton Pedersen

Opplev byen mellom de syv fjell på sitt vakreste og bli med på 7-fjellsturen 30. mai 2021!

Vil du til Bergen? Mai er den perfekte tiden for besøk og mulighetene mange! Du kan treffe venner og familie, spise utsøkt lokalmat, rusle en tur langs Bryggen, se Brann knuse Haugesund, besøke Edvard Griegs Troldhaugen, oppleve Festspillene i Bergen og mye mer.

Styrkeprøve av dimensjoner

7-fjellsturen er en prøvelse med sine 35 kilometer i lengde og 2400 høydemeter! Første gang marsjen ble arrangert var i 1948 og fortsatt er 7-fjellsturen Den Norske Turistforenings største (og trolig tøffeste) enkeltstående arrangement. For de som syntes å gå over alle de syv fjell virker litt for langt, så kan de gå enten 4-fjellsturen (20 km) eller 3-fjellsturen (10 km). 

Opplevelser fra start til mål

Det er et eventyr å gå over byfjellene sammen med 9000 mennesker fra inn- og utland. Du starter i Gravdal (gratis transport fra Bergen sentrum). På vei oppover mot Lyderhorn ser du ut i havgapet i vest med sin storslåtte skjærgård. Deretter går du videre til Damsgårdsfjellet og Løvstakken, med byen for dine føtter. Så begynner moroa. Bakken opp til Ulriken er seig, men kanskje enda tyngre å gå ned igjen. Så en roligere etappe til Fløyen og rene parademarsjen videre på grusvei mot Rundemanen. Å gå videre til Sandviksfjellet er som å gå på byens tak! For en fantastisk utsikt! Ned Skredderdalen og - endelig - er du i mål! - sammen med tusenvis av andre stolte turgåere fra inn- og utland.

Vi lover en folkefest og stemning uten like! Vi håper du legger turen til Bergen i slutten av mai og blir med oss på 7-fjellsturen! Det blir garantert en minnerik opplevelse!

Blir du med?

Se video fra 7-fjellsturen


Se bildekavalkade fra 7-fjellsturen

Takk til 7-fjellsturens hovedsponsorer

Annonse