Folgefonna føremelding

Lørdag 1.8:

Rapport fra Tokheim til Holmaskjer. En del snøfonner på ruten, men fint å forsere. Gode sko, gamasjer og ev. staver er lurt. Siste par km er som vanlig dekket av snø. Velg en turdag med bra vær - turen er hard, men fantastisk!

Tirsdag 14.07.2020:

Fra Sundal til Breidablikk kun to snøfonner igjen rett før siste stigning til Breidablikk, resten er snøfritt. Følger man merking og varder fra Breidablikk til Fonnabu er det stort sett snøfritt, enkelte partier med snø som er lett å gå over.

Fredag 19.6:

Turgåere til Holmaskjer 17. juni: "Me gjekk opp ved demningen til Svartedalsvatnet. Me fekk ski på beina med ein gong, fast snø og gode forhold, men det smelter fort no. Videre fulgte me T-merking, gjekk forbi Hardingskaret, og videre inn til Hundsøyra og opp til hytta. Fast og flott skiføre heile veien. 

Fonnabu er mulig å nå til fots. Snø fra ca 1200 moh. Snøen bærer fint. Fortsatt skiføre for de interesserte.

Skal du besøke våre hytter husk å booke. Alle besøkende må forhåndsbestille sengeplass i 2020.

Fonnabu - nå oppgraderer vi.

Fonnabu - krevende byggestart.

Skal du krysse breen, for eksempel på turen mellom Holmaskjer og Fonnabu? Kontakt Folgefonni Breførarlag for info og guiding.

Søndag 5. juli/2015 åpnet den historiske vandreruta "Turistvegen over Folgefonna". Se bildene til Kvinnherad Turlag fra åpningsdagen her. Turen går fra Sunndal via Bondhus, Gardshammar og Breidablikk til Fonnabu og videre over breen til Holmaskjer og ned til Odda via Støladalen og Tokheimslia. Sherpa-stien mellom Sunndal og Fonnabu - også kalt "Keiserstien", ble ferdigstilt i september 2015.

Nyttige linker/FB:

Breførerlaget

Odda/Ullensvang Turlag

Kvinnherrad Turlag

Hyttebooking


Annonse