Stølsheimen / Voss føremelding

Mandag 12.2: 

Fantastiske forhold over det meste. Skiføre også i lavlandet. En god føremeldings- og turtipsside å følge på Facebook er Friluftsliv i Vestland. Vær obs på skredfare og sjekk ut varsom.no for skred- og isvarsel og DNT sitt kvistekart for oppdatert vintermerking i fjellet.

Onsdag 27.1:

Steinsland - Solrenningen - Åsedalen: fine forhold med ca. 30 cm nysnø.

Søndag 24.1:

Skiføre til Kalvedalshytta: "Nydelig forhold, bra med snø, men mye sørpe mellom snø og is på noen av vannene, særlig Tverrvatnet. Valgte derfor over Tverrvassheia tilbake. Nydelig og skikkelig god trening!" (Ingmar Hindenes). 

Sjekk også "Friluftsliv i Vestland" på facebook. 

Ang. sti fra Stussdalen til Kalvedalshytta:

Bergen og Hordaland Turlag tilrår turgåere å velge andre stier til Kalvedalshytta enn inn fra Stussdalen. Skogsbilveien opp til parkeringen er stengt. Alternative ruter er fra Kvingo og Kvingedalsvatnet i vest eller Totland/Andvika i nord. Det finnes også en umerket sti fra Eikefet i sør. Vi anbefaler alternativ rute fra Nordkvingo. Vi kan nå tilby en ny parkeringsplass og spennende start på stien til Kalvedalshytta fra Sørkvingevatnet. Parkeringsplassen ligger til høyre rett før man kommer inn til bygda Nordkvingo. Stistart fremdeles ved skolehuset. Den nye stien går gjennom Gjeleholet som er en attraksjon i seg selv. Parkering og stien blir skiltet snarlig, men kan allerede tas i bruk. 

Annonse