Hestvika på Varaldsøy

Hestvika på Varaldsøy, Kvinnherad kommune.
Hestvika på Varaldsøy, Kvinnherad kommune. Foto: André Marton Pedersen

Hytten i Hestvika på Varaldsøy ved Hardangerfjorden er en utleiehytte som foreløpig kun turledere og andre frivillige i Turlaget kan leie i forbindelse med fellesturer og kurs. Vanlige medlemmer har derfor ikke direkte tilgang til denne hytten.

Fakta om hytten

Hytten ble bygget i 1962 og eies av familien Rieber, som turlaget har en samarbeidskontrakt med. Den har 24 sengeplasser + ekstra madrasser, store oppholdsrom, hems og flere tremannsrom. Den egner seg derfor for større grupper. Hytten fikk et nytt, flott påbygg i 2008. Det er strøm og innlagt vann på hytten. Strømmen og vannet må imidlertid slås på, se egne retningslinjer for dette.

Det er en stor gressplen utenfor med tilhørende strand, naust, badestamp på kaien, en artig badstue og en liten motorbåt med 9,9 HK til fri disposisjon. Det er også utegrill og fin terrasse rett ved hytten. 

Hytten er godt egnet for større grupper, som f.eks Barnas Turlag. Det er også et fint sted å holde kurs. Utenfor er det flusst av muligheter, særlig langs sjøen. Bading, fisking, sette garn, men det er også fine turmuligheter i nærheten.

Det kan tidvis være sterk strøm utenfor Hestvika, så vær obs på dette ved bruk av båt eller padling. Bruk redningsvest.

Det er ikke lov å nyte alkohol på hytten og området rundt.

Adkomst

Fra Bergen: Kjør til Os og ta ferge til Hatvik. Passer Fusa og ta fergen fra Gjermundshamn til Varaldsøy. Beregn knappe 3 timer på turen. Det går også an å kjøre fra Bergen via Tysse. Det er litt lengre kjøretur, men med en fergetur mindre. Den turen tar også knappe 3 timer.

Når du ankommer Varaldsøy tar du første avkjøring til høyre (i den krappe svingen) og følger grusveien ca to kilometer til ende. Det er selvsagt fullt mulig å gå fra fergeleiet til hytten.

Sjekk bussruter her: www.en-tur.no.

Priser for overnatting

Hestvika koster 3500 kroner å leie pr. døgn.

Vil du leie Hestvika? Ta kontakt med hyttedriftsansvarlig Marit Djupvik.

E-post: marit.djupvik@dnt.no. Tlf: 55 33 58 16.

Se flere bilder fra Hestvika

Annonse