Is, sikkerhet og utstyr

Foto: Monica Gundersen

Den beste måten å lære om turskøyting er å delta på tur med erfarne folk. Det er selvfølgelig også lurt å lese om teorien som ligger bak og det finnes en god del informasjon på nettet. I stedet for å gjenta det som allerede er tilgjengelig om turskøyting lenker vi her til noen av de mest relevante nettsteder.

Kilder til informasjon.

Den  mest komplette kilden på norsk er varsom.no publisert av Norges Vassdrag og Energi direktoratet (NVE). På denne siden, under isskole kan du lese om alt fra utstyr, istyper til redning og mye mer. Under isvarsling ligger det en del informasjon om aktuele isforholder i hele Norge. Brukere kan selv legge inn sine observasjoner gjennom regObs og all informasjon er lett tilgjengelig gjennom iskart.

turskøytegruppen i skiforeningen ligger det også en god del informasjon, blant annet en tydelig oppsummering om isvett og sikkerhet. På siden til Turskøytegruppe i DNT Vansjø finnes det noen gode kjøptips og blant annet en liste med butikker og nettsteder som selger utstyr.

For så vidt, er det ingen norske nettsteder som kan brukes for å rapportere om gjennomførte turer eller varsle om planlagde turer. Dette kan man gjøre gjennom den svenske Skridskonätet. Denne siden blir også brukt utenfor Sverige (blant annet av DNT Vansjø) og informasjonen er stortsatt fri tilgjengelig på denne siden men  noe av innholdet er bare tilgjengelig til medlemmer.

Annonse