Klatrekurs

Vi tilbyr en rekke utendørs klatrekurs. Vi holder nybegynner klatrekurs, videregående klatrekurs på naturlige sikringer , progresjonskurs på naturlig sikringer ​​​​​​​og metodekurs klatring for instruktører. ​​​​​​​ Vi holder også kvalifiserende kurs som metodekurs klatring for de som ønsker å bli godkjent som klatreinstruktør 1 lavland og klatreinstruktør 1 høyfjell samt kurs for å bli godkjent klatreinstruktør 1 sport. Hver sommer holder vi et grunnkurs i fjellklatring i Uskedalen. Flere av klatrekursene avholdes på Sotra og i Øygarden. Vi tilbyr også kurs i kameratredning klatring. Et viktig kurs for alle som er ofte ute på lengre klatreturer. På vårt kurs i alpin klatring får du grunnleggende erfaring med ferdsel på bre og klatring i høyfjellet. 

Utendørs klatrekurs for nybegynnere

På klatrekurs for nybegynnere fra inne til ute lærer du å klatre trygt på boltede klatrefelt utendørs. Du lærer å sette opp topptau og ta ned topptau ute. Du lærer riktig og trygg metode for sikring av din klatrekompis og å klatre trygt på led utendørs. Denne formen for klatring er også kalt sportsklatring.

 Les mer om nybegynner klatrekurs her. 

Videregående klatrekurs - innføringskurs i klatring på egne sikringer

På klatrekurs for videregående i naturlig klatring lærer deltakerne å klatre på egne sikringer, også kalt naturlig sikring, kileklatring, eller tradklatring.  Kurset passer for deg som allerede kan klatre, men som ønsker å lære å klatre ute på naturlig sikrede ruter. Kursinnholdet tilpasses deltagernes erfaringsnivå. Kurset holdes på Sotra utenfor Bergen. Før den praktiske delen av kurset har vi en teorikveld.

 Les mer om klatrekurs på naturlige sikringer her. 

Klatrekurs i Uskedalen - grunnkurs i fjellklatring

Grunnkurs i fjellklatring i Uskedalen gir opplæring i både naturlig sikret klatring og sportsklatring. Deltakere på klatrekurset får opplæring i ekte fjellklatring på egne sikringer, også kalt naturlige sikringer, eller kileklatring. Uskedalen er kjent for sine flotte storvegger, og byr på flere lange klatreruter på alt fra 4 til 12 taulengder. Noen kaller Uskedalen for Norges Yosemite. Velkommen til grunnkurs i fjellklatring i Uskedalen og Norges kanskje beste klatring på granitt. Bergen og Hordaland Turlag tilbyr klatrekurs i Uskedalen hver sommer.
Les mer om klatrekurs i Uskedalen her.

Kameratredningskurs klatring

DNT fjellsport Bergen arrangerer årlig i mai kurs i kameratredning på klatreklippe. Her får du lære metoder og teknikker for grunnleggende kameratredning, rappell med skadet over flere taulengder, heising med talje med mer. Siste dagen gjør vi en fullskala redningsøvelse. For å kunne være med på kurset må du være komfortabel med å klatre naturlig sikrede ruter av grad 4+ på led. Du må også være komfortabel med hengende standplasser du har bygget selv.  Les mer om kameratredningskurset her.​​​​​​​