Slik vasker du ut hytten

  • Sikre at det er nok såpe/hånddesinfeksjon og tørkepapir tilgjengelig ved alle håndhygienestasjoner og toaletter. Gi beskjed til foreningen som eier hytten om noe mangler.
  • Kjenn anbefalte håndvaskrutiner og hostehygiene. 
  • Søppel tas ut jevnlig og poser fjernes, tas ut av bygget i lukket pose. Vask søppelbøtten utenpå ved synlig søl. Bruk avfallsbøtter.
  • Kjøkken: Bruk engangskluter og kjøkkenpapir. Oppvask av dekketøy og bestikk med oppvasksåpe og lunkent vann. Hell kokende vann over oppvasken til slutt. Lufttørk eller tørk med papir.
  • Rengjør kjøkkenet, inkludert oppvaskbørsten, med klorvann eller såpevann. Vask kjøkkenet før du vasker andre områder.
  • Spisebord vaskes med såpe og vann etter bruk.
  • Klorvann blandes i følgende forhold: Husholdningsklorin 1.25 dl (en liten kopp) : Vann 5 liter. Tørk over daglig med såpevann eller klorvann, evt desinfeksjonssprit på:
    • Kontaktpunkter som berøres hyppig: Kraner, vannbøtter, vannøser, skrukorker på vannkanner, håndtaket på kaffekjelen, komfyrbrytere. Håndtak: På alle dører og skapknotter. Senger.
    • Berøringsflater: Vurder hvor berøring med fingre foregår flere ganger daglig.
  • Toalett: Håndvask/servant, do, speil, dispensere, dørhåndtak og evt dolokk- /papirholdere, håndtak på dobørster. Vask med klorvann.
  • Utvask: Ved avreise: Vask alle punkter over, kjøkken, toalett og gulvet. Legg gulvfille i klorvann i 10 min etter bruk. Hell kokende vann i vaskevannsfat for rengjøring, eller 10 min klorinvann, skyll etterpå.
  • Gjester tar med søppel hjem der det ikke er søppelhåndtering på hyttene.