Turboklubbene

Turboklubbene er små fritidsklubber i nærmiljøet med fokus på friluftsliv. Målet er å lære barn enkelt og naturvennlig friluftsliv ved å være ute sammen, leke, oppleve, undre, utforske og lære om naturen.
Bergen og Hordaland Turlag har i dag 16 ulike turboklubber med flere på vei. Bli med du også!

Turboklubben i Os på insektjakt.
Turboklubben i Os på insektjakt. Foto: André Marton Pedersen

VIL DU STARTE TURBOKLUBB?

Mangler det turboklubb i ditt nærområde? Bergen og Hordaland Turlag arbeider aktivt for å opprette et tilbud for barn i alle bydelene og i distriktene rundt Bergen. For å klare dette trenger vi engasjerte og friluftsinteresserte frivillige som ønsker å starte turboklubb i sitt nærmiljø. 

INFORMASJON OM DELTAKELSE

Ønsker du å melde på barnet ditt til deltakelse i en eksisterende Turboklubb?  Påmelding skjer direkte til den aktuelle Turboklubben via Facebook. Alle klubbene har egen Facebookside med informasjon om aktivitet og påmelding. Se under for hvilke tilbud som eksisterer per i dag. Barnet må være medlem i DNT for å delta i Turboklubben. 

Til orientering: Barn som deltar på Turboklubb er ikke forsikret gjennom DNT. 

Foto: Hild Fjermestad Aase

Turboklubber i Bergen og Hordaland

​​​​​​​​​​​​​​Turboklubben i Alvøskogen treffes tirsdager og torsdager  kl. 1730-1900. Målgruppen er barn 5-10 år. Vi møtes ulike steder i området rundt Alvøen. 

Turboklubben i Kanadaskogen møtes hver tirsdag for før- og skolebarn, annenhver tirsdag for alle barn. Oppmøte stort sett i området rundt Spelhaugen kl. 17.30. 

Turboklubben i Åsane har aktiviteter rundt på ulike steder i Åsane og møtes torsdager hver tredje uke kl. 17:30 til 19:00. 

Turboklubben Åsane nord er en friluftsklubb for barn mellom 3  og 8 år som treffes i første omgang en torsdag i måneden fra kl. 17:30 - 19:00.Meld deg inn i Facebook-gruppen for mer informasjon. 

Turboklubben Løvstakksiden er en nyoppstartet friluftsklubb for barn fra tre til åtte år. Vi treffes i Løvstien en onsdag i måneden kl. 17:30–19:00. Målet er å lære barn enkel og naturvennlig friluftsliv ved å være ute sammen; leke, oppleve, undre, utforske og lære om naturen.

Turboklubben i Arna starta opp hausten 2021. Bli med oss på kjekke turar og arrangement rundtom i Arna! Meld deg inn i vår Facebook-gruppe for å få meir informasjon. 

Turboklubben på Landås møtes annenhver torsdag ulike steder på Landås. Påmelding i link på Facebook-gruppen
​​​​​​​​​​​​​​

Turboklubben Kleppestø møtes annenhver tirsdag  17.30-19.00 og er for barn mellom 5 og 9 år. Følg med i vår Facebook-gruppe for mer info!

Mini-Herdla holder til i området rundt Herdla og møtes annenhver tirsdag kl. 17.00 til 18.30 for barn fra 5 til 6 år. 

 Oppmøte en gang i måneden kl. 17.15-18.30 i området rundt  Nattlandsfjellet. Meld deg inn i Facebook-gruppen for mer informasjon. Vil du bli med som turleder? Ta kontakt med hild.aase@dnt.no

Turboklubben på Rolland er en fritidsklubb for barn fra 3 år på Rolland. I starten vil det være tur hver 3. uke i fra 17.00 - 18.30 i nærmiljøet. Hver tur blir startet med et lite ferdaråd, hvor det blir et navneopprop av alle barna, samt rammen for turen blir gitt.                                                                             

Turboklubben på Husnes startet opp i 2021 og er for alle barn i barnehage- og tidlig skolealder. Følg oss på Facebook for å sjå meir om våre turer.

Turboklubben i Lysefjorden er underlagt Os Turlag. De møtes annenhver tirsdag i Lysefjorden og ulike steder i Os. Bli med i vår Facebook-gruppe!

Turboklubben nordre Askøy møtes annenhver torsdag kl.17:30 til 19:00.Aktivitetene er varierte og spennende. 


Turboklubben i Fjell arrangerer Turboklubb for barn i alderen 5-10 år annenhver onsdag kl. 17:30 til 19:00.

Dette er et fritids- og friluftslivtilbud for alle barn i alderen 0-10 år. Turboklubb ein torsdag i måneden kl 17.30-19.00! Meld deg inn i Facebook-gruppen for mer informasjon. 

Turboklubben på Lønborg er er en friluftsklubb for barn i alderen 3-10 år som treffes i området Ytre Sandviken. Denne klubben startet opp i 2021 og er nå i full gang med kjekke aktiviteter. Bli med i vår Facebook-gruppe! Blir dere med oss på tur?                            

Vi takker våre samarbeidspartnere for støtte!

Vi takker våre samarbeidspartnere Fana Sparebank og  Grieg Foundation for støtten for Turboklubbene!

Annonse