sikkerhet

Røde Kors på Årstad, 26. mai 2019.
Røde Kors på Årstad, 26. mai 2019. Foto: André Marton Pedersen

Sikkerheten er viktig å ivareta under 3/4/7-fjellsturen.

Siste oppstigning

Det frarådes å starte på stigningen til Ulriken etter kl 16.30. Baktroppen starter på oppstigning til Fløyen fra Svartediket senest kl. 19:00. Det vil si at de som starter på denne oppstigningen etter dette tidspunktet ikke kan regne med hjelp fra mannskapene i baktroppen. De finner heller ikke merket løype, denne blir tatt ned av baktroppen. 


Når du avbryter turen

Det er meget viktig at du gir beskjed dersom du vil bryte turen. Beskjed gis til en av vaktene.


Røde Kors Hjelpekorps og baktroppen

Røde Kors Hjelpekorps er på plass flere steder i løypen og tar seg av sikkerheten. Baktroppen bestående av turlagsfrivillige og Røde Kors går gjennom løypen til slutt.


Arrangøren tar ikke ansvar for deltakere som går ut av løypetraseen.

Ved nød og ulykke som trenger umiddelbar hjelp, ring 113.

Små barn i bæresele eller bæremeis

Mange ønsker å ta med de allerminste på denne folkefesten. Vi ønsker at du skal tenke over noen punkter før du legger ut på turen med minsten på rygg eller mage:

Traséen er delvis sleip, bratt og inkluderer noe klyving. Når man går med bæremeis har man mange ekstra kilo å bære med seg, både opp og ned over flere fjell.I tillegg til at tung ryggsekk svekker balansen, blir man også mer sliten av å bære barnet. Dette svekker koordinasjonen og risiko for å snuble og falle øker. Det er på tur nedover folk oftest faller, og sklir man så detter man bakover og kan skade barnet stygt. Soleksponering er heller ikke til å undervurdere, og barnet bør ha både solbriller og solkrem med veldig høy solfaktor, i tillegg til solskjerming fra meisen. Av erfaring er der nesten umulig å få barna til å ha på seg solbriller hele veien. Det er vanskelig å temperaturregulere små barn, og temperaturen varierer en god del gjennom dagen. Til syvende og sist så husk at turen er lang, uansett hvilken tur du velger, og føles gjerne enda lengre med mange kilo ekstra på ryggen eller magen. Er det forsvarlig å la små barn sitte i bæremeis i mange timer i strekk? Ta gjerne en nærmere titt på vår korteste turvariant3-fjellsturen, og særlig også på den tilrettelagte versjonen. Det er faktisk mulig å nå alle tre innsjekkinger for 3-fjellsturen med barnevogn! Velger man denne ruten går man på eget ansvar utenfor offisiell trase. Den alternative (blå) ruten kan du se her.

Bruk av Trimpoeng-appen

Alle deltagere bruker Trimpoeng-appen for å sjekke inn på turmålene. Inne i appen ligger også kart med gps-spor til alle turmål. Her finner du en veiledning i bruk av appen.

Annonse