Påsketuren 2019: Fra Hardangerjøkulen til Raundalen

Fellestur

Fra dato
17. april kl. 08:00
Til dato
22. april kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Påske, Påsketur, Rembesdalseter, Finse, Hardangerjøkulen, Raundalen, Påskeskitur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turkode
209
Dette arrangementet er over!

På denne påsketuren vil vi oppleve det ville og dramatiske landskapet på vestsiden av Hardangerjøkulen med hele to overnattinger på Rembesdalseter, og vi vil gå opp over toppen av breen til Finse. Videre vestover passerer vi flere andre topper og breer før vi avslutter med en lang nedoverkjøring mot våren øverst i Raundalen. Turen vil inneholde rikelig med vestlandsk høyfjell og vil stort sett gå utenfor kvistede løyper.

Avreise onsdag 17. april: Oppmøtested: Perron P, Bergen Bussterminal. Oppmøte kl. 07.45, avreise kl. 08.00 med egen minibuss. På Liset ca. kl. 11.

Onsdag 17. april, Liset - Rembesdalseter: Etter ankomst Liset går vi innover langs Isdalsvatnet, oppover ved Kleivane, videre mot Primbyttvardane og i retning Rembesdalsvatnet i relativt rolig terreng. Nedkjøringen mot Rembesdalsvatnet er i et dramatisk landskap hvor vi passerer tett under brefallet Rembesdalskåka. Hytten Rembesdalseter ligger nær breen og er en av de mest spektakulært beliggende hytter i området. Lengde ca. 17 km. Stigning ca. 500 m.

Torsdag 18. april, dagstur Rembesdalseter: Vi utnytter dagen for å se mer av dette storslåtte området. Turen vil være avhengig av vær og føre, men målet vil utsiktspunkter for å se nedover Simadalen. Dette er noe av det flotteste landskapet turen har å by på. Ved bra vær tenker vi oss en rundtur med Johannesnuten på nordsiden av dalen som turmål. Lengde ca. 15 km, stigning ca. 300 m.

Fredag 19. april, Rembesdalseter - Finse: Fra Rembesdalseter til Finse har vi flere rutealternativer avhengig av været og forholdene, men vi planlegger å gå over toppen av Hardangerjøkulen. Alt.1: Fra Rembesdalseter tilbake langs Rembesdalsvatnet, forbi Rembesdalkåka og derfra mot øst til Træet og opp skaret og inn på breen. Vi stiger oppover til  toppunkt 1862 moh og følger derfra kvisteløypen forbi Jøkulhytta til Finse. Lengde ca. 19 km, stigning ca. 900 m. Alt. 2: Fra Rembesdalseter først mot nordvest over Fossavatnet, oppover Lureggane, rundt Luranuten og ned på Øvre og Midtre Demmevatnet. Derfra stiger vi opp på en rygg mot sør, går inn på den øvre delen av Rembesdalskåka og videre øst mot toppunkt 1862 moh. Derfra kvisteløypen forbi Jøkulhytta til Finsehytta. Lengde ca. 26 km, stigning ca. 950 m.

Lørdag 20. april, Finse - Hallingskeid: Vi følger en rute nord for jernbanen og Rallarveien. Fra Finse går vi nordover rundt Finsenuten, opp skaret, videre oppover mot nordvest og inn i Såtedalen. Fra Svartevatnet har vi endda en stigning oppover mot Skomanosi. Mulighet for en kort avstikker til toppen av Skomanosi (1637 moh). Derfra kjører vi ned på Skomavatnet og videre nedover til Hallingskeid. Lengde ca. 19 km, stigning ca. 600 m.

Søndag 21. april, Hallingskeid - Kaldavass: Etappen har flere rutealternativer men vi planlegger å gå via Osaskavlen. Fra Hallingskeid vestover inn Buadalen og i jevn stigning oppover til toppen av Osaskavlen (1480 moh). Derfra ned en rygg mot vest, over Nordredalen og ned på vann 1275. Vi kan nå følge en idyllisk serie av vann, avbrutt av korte høyderygger, helt til Kaldavasshytta. Hytten er ubetjent og vi må derfor ta mat med oss fra Hallingskeid. Lengde ca. 17 km, stigning ca. 500 m. Som et alternativ kan vi under gode forhold forhold gå fra toppen av Osaskavlen, ned på vann 1260 og derfra over Ruvlenuten og Vossaskavlen til Kaldavasshytta.

Mandag 22. april, Kaldavass - Ørneberget: Denne dagen vil vi gå opp på en av de høyeste toppene i området og vil derfra få en lang nedoverkjøring helt til vi møter skogen og våren øverst i Raundalen. Fra Kaldavasshytta et kort stykke nordover og inn mot Øykjafonn på en bratt stigning som etterhvert flater ut. Toppen (1604 moh) gir i klart vær et mektig utsyn. Fra toppen nedover ryggen mot nordvest, rundt og forbi Hervardseggi og ned på Fagerdalsvatnet. Derfra er det en ny lang nedkjøring til Slondalen. Vi går utover langs Slondalsvatnet og kommer til slutt inn på et kort stykke av Rallarveien før vi må ca. 50 m oppover til Ørneberget stasjon. Lengde ca. 13 km, stigning ca. 350 m, nedkjøring i alt ca. 900 m.

Returreise mandag 22. april: Tog fra Ørneberget stasjon kl. 15.52, i Bergen kl. 17.57.

Mat: Ta med niste til første dag. Mat ellers på turen er dekket av turavgiften, men vi anbefaler at du tar med eget ferskt brød da det kun er knekkebrød på selvbetjeningshyttene. Ta med termos til varm drikke. 

Vanskelighetsgrad: Krevende.

Krav til deltakere og utstyr: Turen er beregnet som krevende. Den krever at deltakere har erfaring fra senere år med flerdagers skiturer i kupert og bratt høyfjellsterreng med sekk. Alle må ha fjellski med stålkanter og skifeller. Se også Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Deltakere må være i normalt god form og kunne beherske nedkjøringer og oppoverbakker på varierende føre. Husk solbriller og solkrem. Ta gjerne kontakt med turlederne på forhånd om du er i tvil om turen passer for deg. I forkant av turen vil alle deltakere bli kontaktet av turlederne for spørsmål og informasjon. 

Sikkerhetsutstyr: Alle må ha med egen 3 sesong sovepose, liggeunderlag og spade. Alle må dessuten ha med vindsekk, søkestang og Sender/ Mottager. Gi beskjed under påmelding hvis du mangler dette og må låne utstyr av turlaget.

Endringer i turopplegg: Tur- og ruteopplegget vil bli vurdert i forhold til aktuelle vær- og føreforhold, og det kan bli endringer utfra dette.

Generelle vilkår: Les generelle vilkår her

Pris: kr. 4630,- for medlemmer. Kr 5330,- for ikke-medlemmer. Bli medlem her. Prisen inkluderer innleid buss helt fra Bergen til Liset, 2 overnattinger på Rembesdalsseter, 1 overnatting på den betjente Finsehytten, 1 overnatting på Hallingskeid og 1 overnatting på Kaldavasshytta. Alle måltider er inkludert unntagen nistepakken onsdagen, den må du ta med selv. Det kan også være lurt å ta med litt personlig tursnacks/ mulepose til første dagene. Ta med brødmat om du ønsker dette. På de selvbetjente hyttene finnes kun knekkebrød/ havregrøt. Turledelse er inkludert, likeså sikkerhetsutstyr. Hjemreise med tog fra Ørnaberget er ikke inkludert. 

Kart: Turkart Finse + turkart Raundalen -Flåmsdalen 1 :50.000, alternativt Norge- serien kart 10039, Hardangerjøkulen 1 : 50.000. Kart og annet utstyr kan kjøpes Bergen og Hordaland Turlag sitt Tursenter i Marken (Tverrgaten 4 -6). Rabattert pris for medlemmer.

Spørsmål? Ta kontakt med aktivitetsavdeligen på tlf 55 33 58 22, eller epost. birgithe.roald@dnt.no .

(fellestur)

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Carl Martin Hansen
  • Fredrik G. Brun

Annonse