Topptur til Skålabu/Skålatårnet (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
26. april 2019 kl. 08:00
Til dato
28. april 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Ungdom, Skålabu
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT ung Sogn og Fjordane , Sogn og Fjordane Turlag
Turkode
524
Dette arrangementet er over!

Har du noen gang vært på Skåla? Hvis svaret er nei og du i tillegg er litt erfaren på ski er dette en tur du ikke tør å gå glipp av! Vi er klare for vår årlige tur til Nordens lengste nedoverbakke 1843 meter over havet. På toppen venter som alltid eit bedre måltid, og ikke minst en fantastisk utsikt. 

Overnatting blir i Bergen og Hordaland Turlag sin hytte, Skålabu, rett ved siden av den særegne hytta Skålatårnet . Lukk øynene, forestill deg at du tar en fin sving i nydelig slushsnø i vårsol, med den blå himmelen over deg. Er du overbevist? - Meld deg på!

DNT ung Bergen samarbeider med Sogn og Fjordane Turlag på denne turen. 

Dato: 26.-28.april 

Hvem passer turen for: Turen er for deg som er 19- 30 år. Dette er en tur hvor skierfaring er nødvendig. Med sekk og utstyr opp 1800 meter må man også være i grei fysisk form.  

Oppmøtested/tid: Vi planlegger med samkjøring i biler. Dersom det ikke blir nok biler blir det rutebuss. Oppmøte på Bystasjonen, plattform M kl.16.10. Vi tar fjordekspressen kl. 16.30 og ankommer Loen kl.22.35. Dersom det er ønskelig er det mulig å komme på bussen på Åsane Terminal eller Knarvik. Gi en beskjed om du ikke tar bussen fra bystasjonen.   

Fredag: Vi ankommer Loen sent fredagskveld og innkvarterer oss på Tjugen camping på en feriehytte og to campinghytter. Middag blir av den enkle sorten. Dette kjøper vi turledere inn. Man må ha med sovepose og håndkle selv. Ungdom fra Sogn og Fjordane kan møte på Tjugen camping kl.20.00. Om det er felre som kommer fra samme plass i Sogn og Fjordane kan turlaget arrangere felles samkjøring i biler.    

Lørdag: Turen denne dagen er estimert til å ta rundt 7-8 timer. Vi står tidlig opp og går til fots med skiene på ryggen til vi kommer til ca 650 moh (noe usikkert hvor snøen starter). Det er traktorvei og sti hele veien. Når vi møter snøen legger vi fra oss joggeskoene/fjellstøvlene og tar på oss skiene. En god tur på 1100 høydemeter og en god del timer venter før vi når Skålabu og den fantastiske utsikten vi har fra toppen ned i fjorden. På toppen blir det ein bedre middag i den nye hytta, Skålabu. 

Søndag: Etter å ha inntatt frokost og latt solen stå på litt venter nedkjøringen på oss :) Trolig blir det litt hardt på toppen, men det blir deilig sløsh jo lengre ned vi kommer! Det eneste vi må rekke er en is i Loen "sentrum" før vi reiser hjemover. Det er også mulig å ta en dusj på Tjugen camping før hjemreise. 

Hjemreise: Hvis det er mulig så prøver vi å få kjørt bil, gi beskjed ved påmelding hvis du disponerer en bil og antall seter. Buss tilbake kl. 15.40 som ankommer Bergen Busstasjon kl. 21.50  

Vilkår: Se generelle vilkår  

Mat: Turleder kjøper inn og samordner middag begge dager. Niste, brødmat og snacks må medbringes av hver enkelt. Det er proviantlager i Skålatårnet.  Lurt og ha energigivande mat (nøtter, sjokolade, tørket frukt) i jakkelommen mens du går, slik at  du har lett tilgang på energi.

Utstyr: Feller (som sitter godt, helst breie), drikkeflaske (min. 3 liter), brødmat og pålegg til alle dagene, joggesko/fjellsko for første del av turen, snøbriller, sovepose og liggeunderlag (skal ligge ute første dagen), tannbørste. I tillegg kommer Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Husk godt med varme klær og god sovepose!  Vi tar med sikkerhetsutstyr til alle deltakere: spade, søkestang og skredsøker. Skriv i påmelding om du har dette fra før. På denne turen må du ha randonee ski eller telemarkski.  

Pris: Kr. 755 for medlemmer, kr  1055 for ikke-medlemmer. Meld deg inn her! Prisen inkluderer turledelse, overnatting i hytter på Tjugen camping, en overnatting på hytta og 2 middager, og pålegg/mat fra proviantlageret til kvelds/frokost. Ta med brød om du ønsker dette. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Det er mulighet å ta en dusj når man kommer ned etter turen på Tjugen camping. Transport kommer i tillegg og betales av deltakere selv.   

Kart: Kart "Jostedalsbreen" 1: 50 000 i Norgesserien. Kartet kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.  

Turleder ringer rundt i uken før turen (senest torsdag) og koordinerer utstyr med mer. Vi sender også ut en e-post i forkant av turen med informasjon.  Har du spørsmål kan du kontakte en av turlederne, Victor, tlf. 90718884, Vidar, tlf. 98 04 87 72 eller Håvard, tlf. 94824020

Du kan også kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55304850 eller e-post: bht@dnt.no

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Vidar Bjøve Nørbech
  • Håvard Sandal Høyvik
  • Victor Mæhl