Sommerturlederkurs DNT ung (16-26 år)

Kurs

Fra dato
6. juli 2019 kl. 08:00
Til dato
10. juli 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Fjelltur, Hyttetur, Ungdom, Dntungbergen
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet (se kart)
Turkode
445
Dette arrangementet er over!

Sommeren 2019 arrangerer DNT ung i Bergen og Hordaland Turlag sitt eget sommerturlederkurs. Om du er glad i gå på tur, og gjerne vil inspirere og få med deg andre unge på tur, er turlederkallet noe for deg!

På kurset går vi igjennom det som blir krevd av en turleder, slik som orientering, lederegenskaper, gruppepsykologi, bekledning, naturkunnskaper etc. 

Påmelding via søknadsskjema frist 1. juni 2019: NB! Søknadsskjema lastes ned her. Søknaden sendes: einar.sleire@dnt.no 

Det å være turleder er et spennende 'yrke' som gir deg mye igjen, i form av erfaring, glede og kunnskap. Det er alltid behov for gode turledere, og derfor har DNT ung Bergen satt opp eget turlederekurs, tilrettelagt for ungdom. Selv om dette kurset er omfattande, er det likevel en fantastisk opplevelse. Du kommer garantert til å lære mye, bli kjent med andre trivlige ungdommer, se nye fjellområder og opparbeide deg en unik kunnskaps- og erfaringskompetanse. Om du består kurset, er du klar til å ta alle utfordringer på strak arm og arrangere dine egne spennende turer der du ønsker. Dette kurset er lagt opp slik at en har mange flere muligheter til å lære og få erfaring sammenlikna med andre kurs. Derfor er det svært passende for ungdom. 

Opptakskrav

 • Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og ferdsel i høyfjellet
 • Vise til erfaring fra turer over flere dager i høgfjellet
 • Erfaring i overnatting ute (telt, under open himmel etc)
 • Erfaring fra turer på egenhand (ikkje organisert)
 • Medlemskap i DNT
 • Grunnlegende turlederkurs

Merk at du likevel kan delta på sommarturlederkurset selv om du ikke oppfyller alle kravene. Send inn søknad, og kanskje vi kan finne en individuell løsning for deg.

Viktig informasjon om førstehjelpskurs

For å bli godkjent sommerturleder må du ha tatt førstehjelpskurs. Her kan du melde deg på førstehjelpskurs 15.-16.juni. 

Program

Dato: 06.-10.juli

Avreise: Oppmøte lørdag 6.juli kl. 08:00 på jerbanestasjonen i Bergen. Vi tar lokaltoget 08:39 til Dale for så å ta buss fra Dale til Gullbrå. 

Hjemreise: Ettermiddag/kveld onsdag 10.juli.

Ruten: Vi holder på å planlegge ruten, men vi vil holde oss i Stølsheimen.

Turutstyr 

 • Gode tursko
 • Ulltøy og ullsokker
 • Regnjakke og regnbukse
 • Sovepose og liggeunderlag (vi kommer til å sove en natt under åpen himmel)
 • Kompass, og kartmappe (vi har med kart til alle)
 • Notatblokk og skrivesaker
 • Kopp og fat til middag ute 
 • Matpakke til første dagen
 • Armbåndsur/klokke (ikke tilstrekkelig med kun mobil)
 • Thermos

Ellers se generell utstyrsliste for sommerturer.

Mat

Deltakere må selv ha med noe brød og pålegg til frokost og lunsj under kurset, dere trenger ikke å ha med for absolutt alle dagene ettersom vi supplerer med knekkebrød og havregrøt fra hyttens proviantlagere underveis. Middag lager vi på hyttene så det trenger dere ikke ta med. Ta med energimat som sjokolade, kjeks og nøtter. Ta kontakt dersom du har noen allergier vi skal ta hensyn til. 

Pris

1000 kr. For å delta må man være medlem i DNT. Hele beløpet blir refundert etter at du har ledet 4 turer for DNT ung i Bergen og Hordaland Turlag.

Vanskelighetsgrad

Kurset er krevende. Det er mye fokus på læring, og har som mål at deltakerne skal kunne håndtere de fleste hendelser som måtte oppstå. Du kommer garantert til å se tilbake på kurset som en stor og positiv hendelse i livet ditt.

Mer informasjon får du på epost etter opptak. På hjemmesida vår, turlederen, kan du finne en del generell informasjon. Boka Turlederboka er pensum og du bør ha lest starten av denne før kurset, og det er anbefalt at du også leser annen relevant litteratur.

Spørsmål om selve kurset? Ta kontakt med kursholdere Birk, tlf. 45694214

Mer informasjon om søknad og påmelding kan du få ved henvendelse til administrasjonen på epost: bht@dnt.no eller tlf.55 30 48 50

Sommerturlederkurs DNT ung (16-26 år)

Sommeren 2019 arrangerer DNT ung i Bergen og Hordaland Turlag sitt eget sommerturlederkurs. Om du er glad i gå på tur, og gjerne vil inspirere og få med deg andre unge på tur, ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Birk Tjelmeland
 • Fredrik G. Brun