Bakkanosi i Nærøyfjorden (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
3. august 2019 kl. 08:00
Til dato
4. august 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Fjelltur, Telttur
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Vestlandet
Turkode
536
Dette arrangementet er over!

Det er få steder som gir en bedre utsikt over Nærøyfjorden enn turen til Bakkanosi, så dette er en tur du ikke vil gå glipp av! Vi tar med oss god mat og koser oss om kvelden med en fantastisk skue over fjorden. 

Dato: Lørdag 3.august 

Oppmøte: Bergen jernbanestasjon kl. 07.30. Toget til Voss går kl.07.57. Togbillett må kjøpes av hver enkelt. Dersom vi får til samkjøring med biler, prøver vi på det. 

Turbeskrivelse:

Lørdag 3.august: Vi møtes på togstasjonen og tar toget til Voss. Deretter tar vi taxi videre til Jordalen (540 moh) som er startpunktet for turen. Her fordeler vi fellesutstyr og pakker om sekkene før vi starter. I begynnelsen av turen er det en god stigning, men når vi kommer inn i Slettedalen går vi i et lett terreng med jevn stigning opp mot toppen. Toppunktet ligger på 1410 moh, og når vi kommer ned mot utsiktspunktet blir vi belønnet av en utrolig flott utsikt. Her slår vi leir for natten, lager god mat og koser oss utover kvelden. Vi beregner en dagsmarsj på ca. 5 timer

Søndag 4.august: Etter en god frokost tar vi fatt på tilbakeveien ned Slettedalen. Om vi har lyst og forholdene ligger til rette for det kan vi også ta turen bortom Skarsnosi (1470 moh) og gå ned igjen via toppene Kråkenosi (1301 moh) og Katl (978 moh) før vi ender opp tilbake i Jordalen hvor taxien venter som kjører oss tilbake til Voss hvor vi tar toget videre til Bergen. Toget går fra Voss kl. 17.41, og ankommer Bergen 18.58. 

Utstyr: Viktig å ha med varme klær, vanntett tøy, gode fjellsko, liggeunderlag, sovepose og hodelykt. Ellers kan dere bruke DNTs pakkeliste som hjelp under pakkingen, men denne er omfattende og alt vil ikke være nødvendig. Husk kamera: utsikten er verdt å forevige! 

Mat: Ta med niste og snacks til begge dagene, samt frokost søndag. Turledere ordner med en god middag til lørdagen. Husk matboks/ tallerken og bestikk. Vi turledere gleder oss til tur! 

Les Generelle vilkår for deltakelse på Bergen og Hordaland sine turer

Pris: 200 kr for medlem. 500 kr for ikke-medlem. Prisen inkluderer turledelse og middag lørdagskveld. Togbillett/reise dekkes selv. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg inn her.  

Kart: Nærøyfjorden 1:50 000 (turkartserien) eller Aurland 1:50 000 (Norgesserien).

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Knut Inge Engelbreth
  • Henrik Røssevold Taule