Fjellsportsamling og påskefeiring i Jotunheimen

Arrangement

Fra dato
17. april kl. 12:00
Til dato
22. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Fjellsportsamling, Topptur, Hyttetur,
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
811
Dette arrangementet er over!

Når toppturfjell i Jotunheimen tilfeldigvis ligger i bakgården på Storhaugen gård er det ikke feil å ta inn der i påsken. Storhaugen gård ligger på en høyde med utsyn mot fjell og tinder nær Galdbygde/Bøverdalen. Vi satser på påskefeiring med vinterlige forhold i høyfjellet og muligheter for tørr nysnø og god skikjøring. Om det skal gåes langt, kjøres bratt, klatres opp og kjøres ned, klatre sport eller trad, fjellski eller rando, tindebestigning(er) eller ryggtraverser, det er du med å bestemme selv. Turen arrangeres som en fjellsportsamling, med tur etter evne.

Oppmøtested: Nygårdstangen ved ADO- arena
Oppmøtetidspunkt: kl 12:00
Avreise: Private biler, meld fra om du kan kjøre ved påmelding. 

Denne turen har påmeldingfrist til 17. mars pga hytteleie. Turen er avhengig av at turen er tilnærmet fullbooket for at den skal gjennomføres. 

Turbeskrivelse:

Vi drar til Storhaugen gård fra Bergen, og målet er fine turer enten på ski eller i klatreveggen i området rundt norsiden av Jotunheimen dvs Sognefjellet med bla dalene; Leirdalen og Visdalen i sør eller mot Hestbrepiggane i Nord. Klatrefeltet Tronoberget i Lom er en mulighet på en hviledag eller ved dårlig vær. Fjellsportsamlingen er som ordet sier en samling der fjellsportinteressert kan møtes for å gå/kjøre ski eller klatre sammen. Turene er alle dager uten turleder hvor tanken er å teame opp minimum 2 stykker. Alle turer basseres på prinsippet om tur etter evne og alle må kunne ivareta seg selv i høyfjellet. En har altå selv ansvar for sikkerheten på egne turer.

Koordinatorene organiserer hver kveld en gjennomgang av hva de enkelte ønsker å gjøre neste dag og man teamer opp i mindre grupper for å planlegge morgendagens tur.

Dagsbeskrivelser

Onsdag: Avreise til Storhaugen gård, via Strynefjellet. Storhaugen gård ligger 2 km fra Galdesand, opp mot Juvasshytta. Ca. 7 timer å kjøre uten pause.

Torsdag, fredag, lørdag, søndag og mandag: Planlegge ulike turer etter ønske. 

Hjemreise: Vegvesenet avgjør om vi kan kjøre Sognefjellet tilbake, og dermed spare en god time med mulighet for andre turmål. Evt. så blir det 7 nye timer i retur via Strynefjellet og en litt kortere tur.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Turkoordinatorene handler inn middag til torsdag, fredag, lørdag og søndag. Deltakerne tar ellers med all mat og drikke de trenger i løpet av turen. Det er en lokal butikk med begrenset utvalg i nærheten av hytten og det er butikker og bakeri i Lom ca 20-25 min kjøring unna, som er åpent til kl 22-23 på hverdager. Påskeaften er trolig eneste mulighet for handling. Meld fra om allergier ved påmelding.

Bosted: Vi bor på Storhaugen gård og har booket hytten: Jotunheimhytta Linken viser bilder av hytten. Det er flere bad og dusjer. Overnatting på flersengsrom. God plass i oppholdsrom. Sengetøy og håndkle må taes med.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Ta med sengetøy og håndkle. Man tar med det man selv trenger av fjellski/rando/telemark, klatreutstyr -sport eller trad, utstyr til bre, stegjern og isøks, annet fjellutstyr, solkrem og solbriller. Alle deltakere har sikkerhetsutstyr: sender/mottaker, spade og søkestang dersom de skal på ski. Vindsekk og liggeunderlag.

Pris: kr 1850,- for medlemmer, kr 2150,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Overnatting på Storhaugen gård i 5 netter er inkludert, turkoordinatorene ordner felles middag fra torsdag 18. april til søndag 21. april, som er inkludert i prisen. Transport: Bilutgifter og bompenger på tur/retur Bergen og på ulike småveier deles mellom dem som samkjører. Vi anbefaler 1 kr i passasjertillegg per km til sjåførene, pluss ferge og bompenger.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Nordeca/ Norge-serien: 10064 Lom, 1: 50.000, evt annet kart over Jotunheimen.

Gradering: krevende 

Deltakerne får tilsendt mail med oppdatert informasjon uken før avreise og de turkoordinatorene ikke kjenner blir oppringt også. 

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post.bht@dnt.no  eller på tlf: 55304850

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Fjellsportsamling og påskefeiring i Jotunheimen

Når toppturfjell i Jotunheimen tilfeldigvis ligger i bakgården på Storhaugen gård er det ikke feil å ta inn der i påsken. Storhaugen gård ligger på en høyde med utsyn mot ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55304850
  • E-post: bht@dnt.no

Annonse