Avlyst Hytte-til-hyttetur: Trekanten i Stølsheimen (13-16 år)

Fellestur

Fra dato
12. august 2019 kl. 08:00
Til dato
14. august 2019
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Ungdom, Hytte-Til-Hytte, Trekanten, Stølsheimen, Aktivitetskort
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
538
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Har du lyst til å prøve deg på en hytte-til-hyttetur som ikke er alt for hard eller langvarig? Denne sommeren arrangerer vi en tredagers tur i Stølsheimen for ungdommer mellom 13 og 16 år. Turen går Bjergane - Selhamar - Åsedalen - Bjergane. Dagsetappene er korte, og det blir overnatting på hytter og mye kos.

Aktivitetskort: På denne turen kan du bruke aktivitetskort fra Bergen kommune dersom du har fått det. Ring inn for å melde deg på turen til 55 30 48 50, eller send epost til einar.sleire@dnt.no. Løpenummer på Aktivitetskort må oppgis ved påmelding.  

Dato: Mandag 12. august - Onsdag 14. August

Mandag 12. August:

Vi møtes på togstasjonen i Bergen 07:30 for å ta lokaltoget til Voss klokken 07:57. Vi er fremme 09:05 og tar videre en maxitaxi til Bjergane. Det tar omtrent én time. Derfra går vi til Selhamar i løpet av ettermiddagen. Turen er ca. 9 km lang og tar 2-3 timer, men vi tar oss god tid og spiser lunsj underveis. Hvis vi kommer frem tidlig og været er fint, er det mulighet å ta en tur opp på Hundeggi som ligger rett i nærheten. Vi lager middag på Selhamarhytten og sover der for natten.

Tirsdag 13. August:

Etter frokost begir vi oss ut på neste etappe er fra Selhamar til Åsedalen vi Geitadalen. Dette er den lengste etappen på turen, på omtrent 14 km (ca. 5 timer). Vi regner med å ta oss god tid og spise underveis, nyte turen og kanskje bade underveis. Fremme på hytten lager vi middag og koser oss.

Onsdag 14. August:

Vi står opp, spiser en god frokost og begir oss ut på siste del av turen, Åsedalen til Bjergane. Denne er 12 km lang med rundt 4-5 timers gange. Underveis spiser vi lunsj. Vi ender opp på Bjergane, samme stedet vi begynte fra, og blir kjørt med maxitaxi ned til Voss og tar lokaltoget klokken 18:39 tilbake til Bergen, og er fremme ca. 19:56.

Utstyr: Viktigst er å ha varme klær, vanntett yttertøy og gode fjellsko. Se ellers DNT’s pakkeliste for sommertur for tips.

Mat: Ta med mat til niste, frokost på tirsdag og onsdag, snacks til turene og eventuelt noe mat til kvelden hvis du skulle bli sulten. Turlederne står for middag på både mandag og tirsdag. Begge hyttene er selvbetjente med proviantlager, så det er mulighet for å kjøpe med seg litt ekstra mat/snacks underveis.

Transport: Deltakerne står for å kjøpe togbilletter tur retur Bergen - Voss. Vi sørger for transport fra og tilbake til togstasjonen på Voss.

Vilkår: Les Generelle vilkår for deltakelse på Bergen og Hordaland sine turer

Pris: 450 ,- for medlem. 750 ,- for ikke-medlem. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg inn her. Inkludert i prisen er turledelse, 2 overnattinger, 2 middager, innleid buss på anleggsvei. Reise med toget dekkes selv. 

Turbeskrivelse på UT.no

Spørsmål? Ta kontakt på epost bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Oda Magrete Aarland