Vintervettkurs på Hallingskeid

Kurs

Fra dato
15. februar 2019 kl. 08:00
Til dato
17. februar 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, , Helgetur, Skitur, Vinterkurs, Snøhule
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet
Turkode
431

Kurset er en innføring i vintervett. Kurset tar for seg viktige tema for trygg ferdsel i vinterfjellet: kart og kompass, veivalg, snøskred, snøhule, førstehjelp og utstyr og bekledning. Du trenger ingen spesielle forhåndskunnskaper for å delta på kurset, men du må ha grunnleggende skiferdigheter.

Oppmøtested og tid, teorikveld 23. januar: kl. 18 i Bergen og Hordaland Turlag sine lokaler i Tverrgaten 4-6, ring på dørklokke på baksiden

Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon
Oppmøtetidspunkt: kl. 16:45. Toget går kl. 17.08

Turbeskrivelse: Kurset er en innføring i vintervett. Kurset tar for seg viktige tema for trygg ferdsel i vinterfjellet: kart og kompass, veivalg, snøskred, snøhule, førstehjelp og utstyr og bekledning. Du trenger ingen spesielle forhåndskunnskaper for å delta på kurset, men du må kunne gå på ski. 

Onsdag 13. februar: Kurskveld i Bergen Turlag sine lokaler i Tverrgaten 4/6 i Marken kl 18.00 - 20.30. Vi går gjennom sentrale tema for friluftsliv i vinterfjellet: Bekledning, pakking av sekk, nødvendig utstyr, planlegging av tur etter evne, værforhold, overnatting i snøen, veivalg med mer.

Fredag 15. februar: Etter ankomst på Hallingskeid samles vi i Lokalet og går gjennom innholdet i kurset.

Lørdag 16. februar: Praksisøvelse ute om formiddagen før vi begir oss mot hulefonnene om ettermiddagen. Overnatting i snøhule.

Søndag 27. februar: Mulighet for fin skitur om været er godt. Undervisning og ovenatting vil være i kort avstand fra Hallingskeid hytte.

Mat: Mat fra proviantlager på hytten. Ta med brødmat. 

Hjemreise: Fra Hallingskeid søndag kl. 17.01. I Bergen 19.16

Utstyr: Se utstyrsliste for vinterfjellet. Husk utstyr til å sove i snøhule. Det vil si ekstra ulltøy, sovepose som tåler temperaturer ned til minus 5 eller kaldere, liggeunderlag og snøspade dersom du har det. Snøspade kan lånes av Turlaget.

Les våre generelle vilkår som gjelder ved deltakelse, påmelding og avmelding på alle våre organiserte turer og kurs

Pris: kr 2475,- for medlemmer, kr 3175,- for ikke-medlemer. Meld deg inn dersom du ikke er medlem. Prisen dekker kursholdere, kursmateriell, overnatting og mat på hytten og sikkerhetsutstyr. Reise bestilles og betales av den enkelte. 

Kart: Norges-serien "Hardangerjøkulen" 1: 50 000 eller turkart Rallarvegen 1: 50 000. Kartet kan kjøpes i vårt Tursenter i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

 

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Bengt Arne Johannessen

Annonse