Avlyst Familietur: Barn til Balders rike, Breidablik (10-14 år)

Fellestur

Fra dato
23. august kl. 13:00
Til dato
25. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetilhytte, Familietur, Fisketur, Hyttetur
Arrangører
Barnas Turlag i Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
737
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med Barnas Turlag Bergen inn og opp i vakre og varierte Bergsdalen. Vi skal overnatte på Vending og på Breidablik. Vending og området omkring er et fiskeeldorado, og hyttegjester fisker gratis, så om man ønsker å fiske fredags kveld kan fiskestangen bli med i sekken. Breidablik har en fantastisk beliggenhet på 1160 moh og har et fritt og vakkert rundskue. Vel fremme innlosjerer vi oss i den helt nye hytten, vi bader i damanlegget på hyttetunet, ser oss omkring i de spennende omgivelsene, slapper av, spiser, leker... Kanskje blir det topptur til Skrott?

Oppmøte: Øyrane Torg kl 13.00. Kjøring i privatbiler.

Dette er en tur for turvante barn og voksne. Fredag går vi 7 km fra Hamlagrøosen til Vending. Lørdag besøker vi eventyrlige Breidablik. Det er totalt 560 m stigning på denne turen, 220 av dem gjøres unna på første etappe mellom Hamlagrøosen og Vending. De resterende 340 m skal bestiges på veien fra Vending til Breidablik, og er i hovedsak konsentrert til siste del (1,5 km) av etappen, så her er det bratt! Denne etappen er 4 km. For de som ønsker, er det en fin ettermiddagstur å gå fra Breidablik opp på Skrott (1320 moh).

Vending og området omkring er et fiskeeldorado, og hyttegjester fisker gratis, så om man ønsker å fiske fredags kveld kan fiskestangen bli med i sekken!

Breidablik har en fantastisk beliggenhet på 1160 moh og har et stort rundskue. Navnet kommer fra Norrønt og var boligen til Balder i himmelriket. Breidablik var alltid ren, og vakrere sted fantes ikke. Døren hit var alltid åpen. Dette har også vært viktig for Bjarne og Anne Marit Huse, som har bygget opp Breidablik for hånd, å ta i mot gjester og servere dem drikke.

Vel fremme innlosjerer vi oss i den helt nye hytten, i bader i damanlegget på hyttetunet, ser oss omkring i de spennende omgivelsene, slapper av, spiser, leker... Kanskje blir det topptur til Skrott?

Søndag returnerer vi til Hamlagrøosen ned Tulledalen og via Myrsete og Søre Hamlagrø. Detter er en lang dagsetappe på 15 km, men vi er jo heldig og skal ned 600 høydemeter denne dagen.

Prisen inkluderer turledelse, to overnattinger og felles middag fra hyttens proviantlager fredag og lørdag.

Det er mulig å kjøpe mat til andre måltider fra hyttens lager, eller den må medbringes. Skal man spise brød, må dette tas med hjemmefra.

Ta spesielt hensyn til 3., 4. og 5. fjellvettregel!

Generelle vilkår gjelder ved påmelding.

Støtt Barnas Turlag og Bergen og Hordaland Turlags arbeid, og få gode rabatter, ved å bli medlem.

Ved spørsmål, ring eller send e-post til Barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag på tlf. 55 33 58 18 og e-post: hild.aase@dnt.no

Familietur: Barn til Balders rike, Breidablik (10-14 år)

Bli med Barnas Turlag Bergen inn og opp i vakre og varierte Bergsdalen. Vi skal overnatte på Vending og på Breidablik. Vending og området omkring er et fiskeeldorado, og hyttegjester fisker ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Nina Haukedal
  • Camilla Sagen-Hafstad

Annonse