Klart det går: Søndagstur Knatten-Fjellhytten-Fløyen

Fellestur

Dato
13. januar kl. 10:40 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Klartdetgår, Fløyen
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
612
Dette arrangementet er over!

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til søndagsturer én gang i måneden. Turene er en del av "Klart det går!"-satsingen til BHT som tilrettelegger for personer med fysiske funksjonsnedsettelser  - for deg som ikke kan eller ønsker å gå så fort.

PS! Turmål vil variere, så les alltid turbeskrivelsen før du blir med på tur.

Søndag 13. Januar: Knatten-Fjellhytten-Fløyen

Oppmøtested: Den Blå Steinen (Torgallmenningen) kl 10:40

Transport: Vi går sammen til Småstrandgaten og tar buss nr. 11 til Starefossen kl. 11:00. Reisetid 13 min. Kjører man bil kan man parkere i nærheten av endestoppet ved Starefossen.

Turbeskrivelse:

Denne turen har en del stigning (omtrent 300 høydemeter) og går både på vei og på sti. Den går på vei i omtrent 45-60 min, deretter sti i ca. 1 time. Deler av traseen er litt ufordrende med steiner og litt klyving i begynnelsen av stien. Vi bruker tiden som trengs og hjelper hverandre. Vi tar god matpause ved Fjellhytten. Fra Fjellhytten går vi omtrent 500 meter i småkupert terreng før vi kommer inn på god grusvei som fører oss videre ned til Brushytten. Videre tar det ca. 30 min der vi følger god grusvei ned til Fløyen hvor turen avsluttes. Frivillige følger deltakerne ned til byen eller eventuelt der hvor folk har satt bilen sin i Starefossen.
Denne turen er ikke egnet for rullestol.

Vi vurderer å dele gruppen i to for å tilby et lettere alternativ enn skissert over. Dette gjør vi med et forbehold om at vi har nok frivillige til å dele i to grupper, og dersom deltakerne ønsker begge turene som alternativ. 

Ta gjerne med familie og venner på tur.

Vilkår: Les våre generelle vilkår som gjelder all deltakelse på våre aktiviteter, inkludert de uten påmelding.

Ta med: Mat, drikke, varme klær, gode sko og sitteunderlag. Brodder kan være lurt å ta med.

Pris: Turtilbudet er gratis, men alle betaler selv for billetter til transport. Turlaget kan dekke utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov.

Frivillige/turledere fra BHT: Johnny (nr. 92830786), Marit HL (nr. 91369469), Marit S (nr. 97551264)

Vi ønsker oversikt over hvem som blir med på tur:

Kontakt Silje Thon (nr. 48070372) for påmelding dersom du har tilknytning til Blindeforbundet.

Alle andre kontakter Sigrid (nr. 90850308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no) for påmelding.

Påmelding innen 11. januar.

Ta også kontakt med Silje dersom du har et ønske om å ha med ledsager. Tilbudet om ledsager gjelder blinde eller svaksynte, og Blindeforbundet vil forsøke å organisere dette.

Bergen og Hordaland Turlag (BHT) og Norges Blindeforbund (NBF) Hordaland samarbeider om disse søndagsturene. BHT stiller med utdannete turledere som møter deltakerne ved oppstart, og sørger for at gruppen har det fint og trygt på tur. NBF vil så langt det er mulig hjelpe til med å skaffe ledsagere om det er behov for det. Turene kan variere fra lett til noe mer krevende.

Har du spørsmål til Bergen og Hordaland Turlag? Kontakt prosjektleder Sigrid Kvåle Myksvoll nr. 55 33 58 15 eller sigrid.kvaale.myksvoll(at)dnt.no

Takk til Sparebankstiftelsen SR-bank for økonomisk støtte som gjør prosjektet mulig.

Kontaktinformasjon:

Annonse