Avlyst Vinterlek med hundespann på Halne Fjellstugu (5 - 8 år)

Fellestur

Fra dato
22. mars kl. 17:22
Til dato
24. mars kl. 16:02
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Skitur, Barn Vinter, Hundespann, Haugastøl, Halne
Arrangører
Barnas Turlag i Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
717
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Velkommen til en helg i høyfjellet med skilek og hundespann for små og store. Her blir det både korte og litt lengre skiturer og flotte aktiviteter i nydelig natur.                                                          

Oppmøtested: Perrongen på Haugastøl, der vi går av toget.

Oppmøtetid: Vi møtes kl 17:22. Det blir ikke felles transport. Hver enkelt familie må selv kjøpe billetter tur/retur til Haugastøl. 

Turen starter og avsluttes på perrongen på Haugastøl. Vi tar toget kl. 14:09 fra Bergen på fredag og retur fra Haugastøl på søndag kl.16:02.

Fredag: Når vi har kommet av toget på Haugastøl blir vi hentet med minibuss og kjørt til Halne Fjellstugu. Det er mulig vi må kjøre i 2 omganger, noen må da vente på Haugastøl stasjon i ca. 20 minutter. Det er et tilgjengelig venterom om en ønsker å sitte innendørs. Vel fremme på Halne Fjellstugu blir det middag. Det blir ikke noen arrangerte aktiviteter fredag kveld.

Lørdag: Etter å ha spist frokost på lørdagsmorgen tilbringer vi hele dagen utendørs. Det blir kjøring med hundespann, lek og moro i snøen. Vi har lagt opp til at den enkelte får kjøre en tur på 10 km med hundespann, det tar ca. 50 minutter. For de som venter på tur blir det base med bålkos, varm drikke, skilek og kanskje vi skal bygge en snøhule? Vi ser for oss at det tar ca. 3 timer før alle har fått kjørt hundespann.

Ta gjerne med spade og rumpeakebrett i tillegg til ski. Alle må ha med eget skiutstyr.

Da vi er på høyfjellet må vi ta forbehold om været, blir været for dårlig kan det bli endringer i programmet.

Søndag: Vi tar vi sikte på en skitur som tilrettelegges ut fra skiferdigheter og alder på barna vi har med oss. Litt ut på ettemiddagn tar vi minibussen tilbake til Haugastøl togstasjon hvor toget går kl. 16:02 til Bergen (ankomst Bergen kl. 18:55). Turen avsluttes på perrongen på Haugastøl.  

Det må påregnes å dele rom med en annen familie. 

Turledere:  Camilla (nr 41 04 65 76) og Elisabeth (nr. 95 26 12 03).

Mat: Vi har bestilt halvpensjon på Halne Fjellstugu. Dvs. at vi får middag fredag og lørdag, frokost og smørelunsj lørdag og søndag. Ønsker dere noe mat og/eller snacks utover dette må dere selv ta det med. 

Utstyr: Hodelykt/lommelykt, sitteunderlag, ski, rumpeakebrett, spade og klær etter været.  Husk ekstra vame klær siden vi skal være høyt til fjells. Bruk gjerne DNTs utstyrsliste for vinterturer som utgangspunkt:

 https://www.dnt.no/artikler/turtips/7098-pakkeliste-for-skiturer-i-vinterfjellet/

 

Vilkår: NB! Les generelle vilkår før du melder deg på, særlig hva gjelder regler for avmelding

 

Pris: 

Medlemspris for barn(0-12 år) kr 2450,-

Medlemspris for voksen kr 4500,-

Ikke-medllemspris for barn(0-12 år) kr 2580,-

Ikke medlemspris for voksen kr 5200,-

 

Prisen inkluderer turledelse, overnatting m/middag fredag og lørdag, samt frokost + smørelunsj lørdag og søndag, tur med hundespann og bruk av nødvendig uttsyr. Annen mat og drikke og transport må dekkes av den enkelte. 

 

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 130,- for et helt år. Familiemedlemskap koster kr. 1270,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

 

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!


 Noe du lurer på ? Ta kontakt med Barnas Turlag på tlf. 55 33 58 18 eller  send en e-post til hild.aase@dnt.no

Vinterlek med hundespann på Halne Fjellstugu (5 - 8 år)

Velkommen til en helg i høyfjellet med skilek og hundespann for små og store. Her blir det både korte og litt lengre skiturer og flotte aktiviteter i nydelig natur.       ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Camilla Sagen-Hafstad
  • Elisabeth Eide

Annonse