Byfjellstrimmen, TOTLANDSFJELLET, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
9. oktober 2019 kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Denne onsdagen går turen i oversiktlig terreng der vi kan se byfjellene i det fjerne. Vi går over et beite før vi starter på stien som fører oss til Totlandsfjellet. Det bratteste partiet er i starten, ellers er det jevn og rolig stigning til toppen. Ved regn vil det være en del gjørmete partier på stien. Turleder vurderer terreng og tidsbruk ved valg av retur. Enten går vi samme vei tilbake, eller vi går et lite stykke mot Livarden før vi vender sørover igjen og følger en parallell sti nedover. Da vil det siste stykket være på grusvei

Trasé: Totland - Totlandsfjellet - Totland

Turledere: Kari Litleskare (tlf. 48023005), Lise Sørfonn

Oppmøte: Ved Totlandsvei 470 (se kart)

Kollektivtransport: Tidspunkt for buss til Totland passer ikke med turens start tidspunkt. Ta kontakt med turleder (tlf. 48023005) ved behov for skyss.

Parkering: Ved oppmøteplass. Dersom liten plass, på parkeringsplassen ved lysløypen. Kr 30,-

Stigning: Ca. 300 hm

Distanse: Ca. 6 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook