Byfjellstrimmen, KNAPPENFJELLET, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
16. oktober 2019 kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Knappenfjellet ligger trengt inn mellom Grimstadfjorden og Fyllingsdalen, men selv om størrelsen skremmer ingen, er denne lille oasen overraskende innholdsrik. Et rikholdig utvalg av stier, nydelige utsikter og spennende installasjoner fra krigens dager blir gjennomgangstemaet når vi blir kjent med Knappenfjellet. Vi tar utgangspunkt på Knappentunet der det er god parkering, og starter på grus som etterhvert går over i sti og berglendt terreng. Vi stopper en del underveis for pauser, utsikten og litt historie.🙂

Trase: Knappentunet - Vassteigen - Bjørge - Eldtona - Såta - Hesthaugen - Knappentunet

Turledere: Thomas Ellingsen (tlf. 98890775), Elisabeth Skage 

Oppmøte:  Knappentunet  (se kart)

Buss: Linje 51 og 22. Gå av ved Straume Bro og gå 10 min til Knappentunet. Ta kontakt med turleder (98890775) for skyss fra Loddefjord Terminal (17.30) eller Sandeide Terminal (17.37)

Parkering:  Ved oppmøteplass

Stigning: ca 160 hm

Distanse: ca 5 km

Varighet:  ca 2 timer

Gradering av turen: Enkel

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook