Avlyst Byfjellstrimmen, RIMMASKARET, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
27. november 2019 kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Vi vil stedvis følge den Trodhjemske postvei på denne turen som stort sett går på grusvei, med noen asfalt partier innimellom. Fra Melingen og opp i skaret er det et bratt parti, men vi tar pauser underveis og snur oss for å beundre utsikten mot Åsane. Oppe i Rimmaskaret flater veien ut og vi tar en runde før vi går inn i Magnusløen for en liten rast. Magnusløen er en enkel uteløe som også er brukt til friluftsgudtjenester. Ta gjerne med litt turmat og varm drikke. Fra løen går vi direkte ned igjen til Melingen og videre til Vikaleitet.

Trasé: Vikaleitet - Melingen - Rimmaskaret - Melingen - Vikaleitet

Turledere: Kari Litleskare (tlf. 48023005), Lise Sørfonn (tlf. 92899457), Truls Andrè Pedersen (tlf. 48431552)

Oppmøte: Vikaleitet (se kart)

Kollektivtransport: Forslag 1: Buss 36 til Hordvik- Klauvaneset fra Bergen busstasjon D kl 17:10 til Åsane terminal D, eller 4 Flaktveit fra Festplassen J kl. 17:08 til Åsane Terminal, videre buss 37 Åsane terminal kl. 17:32 til Vikaleitet, framme kl. 17.40

Forslag 2: Buss 36 til Hordvik - Klauvaneset fra Bergen busstasjon D kl. 17.10 til Vågsbotn, videre buss 37 Breistein kl. 17:39 til Vikaleitet, framme kl. 17.40.

Parkering: Vikaleitet

Stigning: Ca. 180 hm

Distanse: Ca. 7.5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook