Byfjellstrimmen, PERMISJONSSTIEN - SANDVIKSPILEN - ANKERHYTTEN - MUNKEBOTN, middels/raskt tempo

Fellestur

Dato
7. januar kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag,onsdag og enkelte søndager og mandager

Turbeskrivelse: Gå i soldatens fotspor og lillebror til Stoltzen. Vi starter å gå på Fjellveien til vi kommer til Permisjonsstien. Vi går den opp til Sandviksbatteriet hvor siste del av stien er rustet opp med trapper i 2019. Derfra går vi videre opp i skogen og langs eggen på Sandviksfjellet til vi kommer Sandvikspilen med nydelig utsikt over Bergen by og flott plass for utsiktsbilde. Deretter går vi et kort stykke på grusvei til vi tar av og går langs Storevatnet og går oppover til vi kommer til en varde og tar av mot Ankerhytten. Videre går vi langs Flatevatnet og i enden av vannet kan vi se Ankerhytten bak trær.
Ned til Munkebotnvannet går vi litt tilbake over en liten bro ved Ankerhytten. Så følger vi stien nedover skogen. I starte er det litt myrete. Resten av stien går i skog og dermed også litt røtter. Underveis vil vi kunne se veien på den andre siden elven, og vi følger stien langs elven til vi kommer ned til Munkebotnvannet. Vi går ut av skogen og inn på grusvei og følger Munkebotnsveien til Sandviken sykehus.
Vi skal gå en god del i skog med røtter og våte partier, men på sti. Så gode sko med godt feste er å anbefale. Husk også hodelykt og brodder. Ta gjerne med en liten matbit og drikke da vi tar en rast undervegs.

Trasé: Sandviken sykehus - Permisjonsstien - Sandvikspilen - Ankerhytten - Munkebotn- Sandviken sykehus

Turledere: Åse Øvrestrand (tlf. 91615280), Thomas Ellingsen (tlf. 98890775)

Oppmøte: Bommen ved parkeringsplassen ved Sandviken sykehus (se kart)

Kollektivtransport: Ta buss fra sentrum i retning Åsane til Sandviken sykehus.

Parkering: Ved Sandviken sykehus (parkeringsavgift) eller Gamle Bergen.

Stigning: Ca. 400 hm

Distanse: Ca. 7.5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook