Avlyst Folgefonna på langs i ny trasè AVLYST

Fellestur

Fra dato
30. april kl. 16:00
Til dato
3. mai kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Vårskitur, Fonnabu, Folgefonna
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Folgefonna, Vestlandet
Turkode
216
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga. smittevernhensyn

Folgefonna på langs er en mektig opplevelse. På denne turen opplever vi både Nordre Fonna og Sørfonna i hele sin utstrekning, fordelt på 3 dagsetapper. Er været fint kan denne traseen by på en fantastisk utsikt mot Sørfjorden, Hardangervidda og brefallene underveis med mulighet bl.a. for å besøke Reinanuten, og med siste overnatting på den spektakulært beliggende Sauabrehytta. Vi avslutter turen ved Skarsmoen sør for Odda. Turen er lang og forutsetter at du er i bra form og har erfaring fra lengre skiturer.

Oppmøtested: Bergen Busstasjon,
Oppmøtetid: Torsdag 30. april kl 16:10. Rutebuss 925 går kl. 16.25, bytte av buss i Norheimsund, ferge fra Tørvikbygd, fremme i Jondal kl  18:50. Kommer du fra andre steder enn Bergen, sjekk rutettilbudet innenfor Hordaland på skyss.no.

Torsdag 30. april: Etter ankomst Jondal går vi til Folgefonn Gjestetun der vi spiser middag og overnatter. Informasjon om turen i løpet av kvelden.

Fredag 1. mai: Minibuss kl 08.00 fra Folgefonn Gjestetun til Folgefonna Sommerskisenter. Derfra opp over Nordre Fonna, lang nedkjøring til Midtre Kvitnadalsvatnet, oppover langs Blådalsvatnet, rundt Hundsøyra og videre over Søndre Fonna til Bergen Turlags hytte Fonnabu som ligger ved vestkanten av breen. Her kan vi nyte solnedgangen med utsikt langt ut over havet. Turen er ca. 24 km lang med nesten 1000 meter stigning og ca. 700 m nedkjøring, ca. 10 timer inkl. pauser.

Lørdag 2. mai: Fra Fonnabu går vi over topplatået på breen og videre i retning Sauabrehytta. I bra vær kan vi følge østsiden av breen i vel 1500 m høyde med fantastisk utsikt mot Sørfjorden, Hardangervidda og brefallene underveis. Det er mulighet for å gå ut på Reinanuten (ca. 1300 m), rett ved brefallene fra Buerbreen og med utsikt over Buerdalen. Til slutt blir det nedkjøring til Sauabrehytta, som ligger spektakulært til med utsikt oppover mot brefallet fra Sørfonna på den ene siden og nedover den bratte Sandvikedalen på den andre siden. Lengde ca. 15 km, stigning ca. 200 m, nedkjøring ca. 500 m.

Søndag 3. mai: Fra Sauabrehytta oppover og rundt på sørsiden av Sauanuten. I bra vær kan vi legge ruten over toppen på Sauanuten (1408 m) nær hytten, med fantastisk utsikt. Derfra videre stort sett nedover inntil Træstølen, hvor vi møter en traktorvei ned til gården Espeland og videre ned til bilveien ved Skarsmoen. Nedkjøring på ski så langt som mulig, resten til fots med skiene på ryggsekken. Lengde ca. 10 km, nedkjøring/ nedstigning ca. 950 m.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: På Folgefonn Gjestetun er middag og frokost med niste og termos inkludert i turprisen. Middag og proviant finnes på Fonnabu og Sauabrehytta. Det er knekkebrød på hyttene, fersk brød må medbringes av hver enkelt.

Hjemreise: Buss fra Skarsmoen kl 16.25. Ankomst Bergen kl 20.05.  

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet . Sikkerhetsutstyr som vindsekker, søkestenger og spader koordineres av turleder.

Krav til deltaker: Dette er en krevende tur med lange etapper på ski. Deltakere bør ha erfaring med lengre skiturer med stor sekk, gode skiferdigheter og god form.

Pris: Kr 2660,- for medlemmer, 3360,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her . Prisen inkluderer turledelse, sikkerhetsutstyr overnatting, middag, frokost og matpakke på Folgefonna Gjestetun, overnattinger og 6 måltider på Fonnabu og Sauabrehytta, samt minibuss fra Jondal til Folgefonna Sommarskisenter. Ordinære ruter kommer i tillegg (buss og ferge). 

Kart: Norge-serien "Folgefonna" 1: 50 000. Kartet og annet utstyr kan kjøpes turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer.
(fellestur)

Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55335810 eller e-post:bht@dnt.no

 
 

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Carl Martin Hansen
  • Åsbjørn Vetti