Urdshovd rundt - fra Myrdal

Fellestur

Dato
19. september kl. 07:40 - 19:56
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitet Fottur, Lang
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Byfjellene i Bergen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
11

Bli med på en dagstur gjennom frodig og vill vestlandsnatur. Vi går fra Myrdal via Kaldavass til Geitavatn og videre gjennom Ugjerdsdalen tilbake til Myrdal, og runder på denne måten fjellet Urdshovd (1445 moh.). Turen går opp til ca 1400 meters høyde og byr på storslått landskap og fine utsiktspunkter. Deler av turen går på gammel postvei med steinsatt kløvsti.

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen. 
Oppmøtetidspunkt: 7.40. Vi reiser med morgenekspressen 7.57. Hjemreise blir 17.12 (evt 16.49) fra Myrdal.

Turbeskrivelse: Vi starter ved Myrdal stasjon, 866 moh. og følger T-merket sti mot Kaldavass. Turen tar oss innover Myrdalen i svak stigning før vi går bratt opp mot vest. Stien slynger seg oppover fjellsiden og vi har flott utsyn. Vi fortsetter oppover til vi når skaret mellom Grånesene og Kaldavassnuten. Nå er vi oppe i nesten 1400 meters høyde.

På andre siden av skaret ser vi ned mot Kaldavatni (1251 moh.). Nede ved vatnet er det fint å holde lunsjpause. Vi tar så av mot nordvest og følger T-merkingen videre til vi når Geitavatnet (1127 moh.). På varme sensommerdager kan vannet friste til et forfriskende bad. Så tar vi av i retning Ugjerdsdalen. Vi møter på den gamle postvegen med rester av steinlagt kløvsti og følger stien gjennom frodig landskap tilbake til Myrdal, med flott utsikt over Flåmsdalen.

Turen er på 15 km med en samlet oppstigning på ca 700 høydemeter. Det er god sti hele veien, kanskje noen snøfelt i høyden. Det er ingen teknisk krevende tur, men du må være i god form til en lang dagstur med en del stigning. Vi regner med å bruke 6-6,5 timer på turen.

Mat: Ta med en stor og god nistepakke for dagen og drikke.

Hjemreise: Med tog fra Myrdal 17.12 (evt 16.49). I Bergen 19.56 [togtider blir oppdatert ved nye ruter)

Utstyr: Gode fjellstøvler og klær etter værforhold. Eget sitteunderlag og lett vindsekk. Antibac/ Håndsprit. Turen går i høyfjellet, så her bør varme, vindtette og vanntette klær med i sekken. Husk lue og votter. 

Togbillett kommer i tillegg. Hver turdeltaker kjøper sin egne billett.

Generelle vilkår: Les generelle vilkår 

Pris: kr 200,- for medlemmar, kr 500 ,- for ikke-medlemmer. inkludert i prisen er turledelse og sikkerhetsutstyr. Våre turledere er godkjente DNT-Turledere. De er godt kjent i områdene de leder turer i og har førstehjelpskurs. Turledere har med satelittelefon og førstehjelp. Togreise er ikke inkludert i prisen. Husk å kjøpe togbilett i god tid. 


Kart: Rallarvegen/Finse. Kart og turutstyr kan kjøpast i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Om DNT sin standard for gradering av turar.

Urdshovd rundt - fra Myrdal

Bli med på en dagstur gjennom frodig og vill vestlandsnatur. Vi går fra Myrdal via Kaldavass til Geitavatn og videre gjennom Ugjerdsdalen tilbake til Myrdal, og runder på denne måten ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Ingunn Lunde
  • Ragnhild Haugse