Skitur til Hadlaskard

Fellestur

Fra dato
14. mars kl. 06:00
Til dato
15. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hardangervidda, Aktivitet Skitur, Hadlaskard
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
209
Dette arrangementet er over!

Bli med på skitur i snøkledd vinterlandskap fra Fet til Hadlaskard, vest på Hardangervidda. Vi følger vakre Veigdalen innover til Hadlaskard fra parkeringen på Fet. Hvis været er på godsiden er dette en fantastisk skitur i en av de vakreste dalførene på Hardangervidda. Fra verandaen på Hadlaskard kan du nyte utsiken til det kjente fjellet, Hårteigen. Hjemover kan vi legge turen opp mot Berakupen for å få en fin nedkjøring på hjemveien. 

Turrute: Fet-Hadlaskard-Fet
Oppmøte: ADO arena kl. 06.00
Avreise: Vi reiser med privatbiler.

Turbeskrivelse
Lørdag: Vi går fra parkeringen på Fet (700 moh) til Hadlaskard på (1000moh). Totalt 23 km. Fra Fet jevnt oppover til Berastøl (914 moh), deretter videre innover Veigdalen langs og over elva Veig til Hadlaskard.

Søndag: Returen kan gå samme vei som vi kom, men vi kan også legge skituren opp mot Berakupen for å få fine nedkjøringer på hjemveien. 

Mat: Ta med en solid matpakke, snacks og drikke til første dag. Ta også med sjokolade/snacks som du har lett tilgjengelig. Turledere organiserer middag. Vi forsyner oss av proviantlageret til frokost og lunsj den andre dagen. Ta med egen brødmat, da det bare er knekkebrød og grøt på hytten. 

Hjemreise: Returreise med privatbiler. Tilbake i Bergen ca kl. 21.

Utstyr: Du må ha fjellski med stålkanter, skistaver med bred trinse, gode skistøvler som må være gått inn på tidligere turer, skifeller (langfeller eller kortfeller). Se utstyrsliste for vinteren.

Krav til deltager: Du må være i god form og ha gode skiferdigheter på vekslende føre. Du må ha erfaring fra lengre fjellskiturer med sekk denne vinteren. På denne turen er det lange dagsetapper og vi skal gå på ski hele dagen med korte pauser underveis.

Generelle vilkår: Les generelle vilkår

VIktig informasjon til deltakere på våre vinterturer

Pris: kr 1400,- for medlemmer, kr 2100,- for ikke medlemmer. Bli medlem i DNT? - Meld deg inn her. Prisen inkluderer turledelse, sikkerhetsutstyr, overnatting, middag og frokost/lunsj pålegg søndag (ta med brødmat!). Transport er ikke inkludert. Hver enkelt passasjer betaler kr. 400,- til sjåføren for transport tur/retur Bergen. 

Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post birgithe.roald(at)dnt.no eller på tlf: 55335822. 

Skitur til Hadlaskard

Bli med på skitur i snøkledd vinterlandskap fra Fet til Hadlaskard, vest på Hardangervidda. Vi følger vakre Veigdalen innover til Hadlaskard fra parkeringen på Fet. Hvis været er på godsiden er ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Knut Inge Engelbreth