Fuglafjell og Vending

Fellestur

Fra dato
15. februar kl. 08:00
Til dato
16. februar kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjellski, Vending, Fuglafjell
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
205
Dette arrangementet er over!

Fuglafjellet, 1334 moh, er den høyeste toppen i Bergsdalsfjellene. Målet for turen er å oppleve denne flotte fjelltoppen, som i klart vært byr på en imponerende utsikt bl.a. mot Hardangerfjorden og Folgefonna. Vi overnatter på hytten Vending nær foten av fjellet og vil på veien dit gå en fin men mindre kjent rute via Tjørnadalen, hvor vi opplever nye sider av landskapet og sannsynligvis tråkker våre egne spor.

Avreise: Oppmøtested: Nygårdstangen ved inngangen til ADO Arena, Bergen. Oppmøte kl. 08.15, avreise kl. 08.30. Vi kjører i privatbiler fra Bergen til Hamlagrøosen, turlederne organiserer dette.

Lørdag 15. februar: Etter kjøring til Hamlagrøosen går vi innover langs Hamlagrøvannet og oppover i Tjørnadalen. Derfra har vi to rutealternativer avhengig av vær og føre: Vi kan følge dalen videre rundt langs en serie mindre vann til stølen Kjerringadalen, ned til Søyavatnet og oppover en siste stigning til Vending. Som alternativ kan vi fra Tjørnadalen gå over toppen av fjellet Nuten med fin utsikt, en lidt kortere rute med fin nedkjøring mot Vending. Lengde ca. 10 km, stigning ca. 250 m via Kjerringadalen, ca. 450 m via Nuten.

Søndag 16. februar: Turmålet for denne dagen er toppen av Fuglafjellet (1334 moh). Her er det også flere mulige traseer, som vil bli vurdert etter vær- og føreforhold. I utgangspunktet tenker vi å gå opp ryggen av fjellet som begynner ca. 1 km fra hytten. Her er flere bratte partier, men senere flater traseen ut mot toppen. Returen planlegges ned skaret mot Fossavatnet og forbi stølen Fugladalen. Derfra er det noe stigning opp til inngangen av Fugladalen, før det igjen går nedover tilbake mot Hamlagrøosen. Lengde ca. 14 km, stigning ca. 550 m.

Hjemreise:  Ca kl 16 -17 fra Hamlagrøosen i privatbiler. Ankomst Bergen ca kl 18 -19.

Mat: Mat på turen er dekket av kursavgiften, deltakerne må ta med mat og drikke til lørdagen. Vi anbefaler at du tar med eget ferskt brød da det kun er knekkebrød på hytten.

Krav til deltakere og utstyr: Turen er beregnet som krevende. Etappene er relativt korte, men deler av ruten går i utfordrende og bratt terreng. Den krever at deltakere har erfaring fra senere år med flerdagers skiturer i kupert og bratt høyfjellsterreng med sekk. Alle må ha fjellski med stålkanter, skifeller og annet nødvendig utstyr. Husk hodelykt. Se forøvrig Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Ta gjerne kontakt med Turlaget på forhånd om du er i tvil om turen passer for deg. I forkant av turen vil alle deltakere bli kontaktet av turlederne for spørsmål og informasjon.

Generelle vilkår: Les våre generelle vilkår!

LES: Viktig informasjon til deltakere på vinterturer

Pris: DNT-medlem kr 800,-. Ikke-medlem kr 1500,-. Bli DNT-medlem. Prisen inkluderer turledelse, sikkerhetsutsyr overnatting og mat. Passasjerer betaler kr. 200,- til sjåføren for transport tur-retur. 

Kart: Turkart: Kvamskogen og Bergsdalen 1: 50 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i Tusenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen Turlag på telefon 55335810 eller e-post: 

 

Fuglafjell og Vending

Fuglafjellet, 1334 moh, er den høyeste toppen i Bergsdalsfjellene. Målet for turen er å oppleve denne flotte fjelltoppen, som i klart vært byr på en imponerende utsikt bl.a. mot Hardangerfjorden ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Are Bratteteig
  • Carl Martin Hansen