Vintertoppturcamp

Fellestur

Fra dato
17. januar 2020 kl. 17:00
Til dato
19. januar 2020 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintercamping, Randonnee, Topptur, Helgetur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
803
Dette arrangementet er over!

Tredje helg i det nye året drar vi på toppturcamp et sted med gode sneforhold. Vi overnatter i telt og utnytter fleksibiliteten det gir oss til å dra etter vær og føre, men vi holder en finger på Sogndalsdalen om det er bra der. Forhåpentligvis finner vi (nesten) bunnløst pudder og en magisk stjernehimmel.

Oppmøtetidspunkt: Nygårdstangen (der bussene og lastebilene står) kl. 17.00. Kjøretiden blir rundt 2,5 - 3,5 timer avhengig av hvor turen går. 

Turbeskrivelse:

Fredag drar vi til et egnet sted for å slå opp campen for helgen. Det kan bli litt gåing (på ski) til et egnet sted så pakk deretter.

Lørdag og søndag drar vi på toppturer i området og jakter god sne.

Lørdag ettermiddag lager vi en felles middag...er vi heldig med været lager vi kanskje maten på bål og nyter kvelden under stjernene.

Søndag tar vi en god tur før vi returnerer til Bergen.

Vi kommer til å være på tur 6-8 timer hver dag lørdag og søndag. Deltagere må være vant til topptur og være i form til å gå i rolig tempo rundt 8 timer og minimum 1000 høydemeter daglig i to dager. 

Hjemreise: Etter tur på søndag, ca. kl 17.00. Vi regner med å være tilbake i Bergen rundt kl 20.

Mat: Vi ordner felles middag lørdag. Deltagere ordner selv frokost og lunsj til alle dagene.

Utstyr: Se utstyrliste for vinterfjellet. Deltagere må ha toppturutstyr (telemark eller randonne) og skredsikkerhetsutstyr (spade, søkestang og sender/mottager) for å være med på turen. Husk spesielt telt og plugger til vinterbruk, sovepose, underlag og kokeutstyr. Telttlag kan avtales på forhånd, slik at nødvendig utstyr medbringes innad i laget. 

Genrelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår 

Pris: Medlemmer kr  350,-. Ikke-medlemmer kr 650,-. Meld deg inn her om du ikke er medlem. Prisen inkluderer turlederlse og felles middag lørdag. Deltakerne betaler selv for reise og mat til frokost og lunsj.  

Kart og utstyr: Kart og utstyr kan kjøpes i vår tursenteret i Marken . Rabatterte priser for medlemmer. Kartblad avhengig av hvor vi drar, men fortrinnsvis Sogndal   

Spørsmål? Har du spørsmål kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på e-post: bht@dnt.no, eller tlf: 55 30 48 50

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Vintertoppturcamp

Tredje helg i det nye året drar vi på toppturcamp et sted med gode sneforhold. Vi overnatter i telt og utnytter fleksibiliteten det gir oss til å dra etter vær og føre, ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Cathrine Horn
  • Endre Rieber Sommersten