Oksen via Seljenuten

Fellestur

Dato
9. august 2020 kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Hardanger, Oksen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turkode
9
Dette arrangementet er over!

Oksen er eit av dei mest populære turmåla i indre Hardanger, og kan by på panoramautsikt over fjordarmane i Hardangerfjorden. På denne turen velger me ei mindre brukt rute og går opp på Oksen frå Hamre i Granvin i Hardanger. Turen går via Seljeset og Seljenuten, som er populære lokale turmål.

Turrute: Hamre (Granvin) – Seljenuten – Oksen - Hamre

Oppmøtested: Stor parkeringsplass ved Amalie Skram VGS / ADO Arena (Se rød markør i kartet). Samkjøring i privatbiler fra Bergen. Eventuelt oppmøte på Hamre  kl 10.15. på dette tidspunktet må det kunne opprettholdes 1 meter avstand mellom passasjerer i bilen (18. mai). Vi oppdaterer om denne smittevernretningslinjen endrer seg. Vi trenger altså flere sjåfører enn vanlig. 

Oppmøtetidspunkt: kl 08:00
Avreise: Avreise fra Bergen kl 8.15 til Hamre i Granvin (Se reiserute og makør for Hamre i Granvin)

Turbeskrivelse
Me samkøyrer i privatbilar til Hamre i Granvin, som tar ca 2 – 2,5 timar. Frå Hamre går det bratt oppover i skogen, forbi stølen Seljeset og opp til Seljenuten på ca 700 moh. Det er fin og godt merka sti. For å komme opp på toppen på Seljenuten klatrar me i stige og kjem opp til restane av ein gammal taubane. På toppen er det flott utsikt over Granvinsfjorden. Me går vidare frå Seljenuten i litt flatare terreng, men det går fortsatt oppover mot toppen av Oksen der me kan nyte utsikten over Hardanger.
Lengde: 12 km tur-retur Hamre–Oksen–Hamre
Stigning: Vi går fra fjorden til 1237 moh.
Varighet: 8 timer

Dette er en relativt tung tur. 

Retur ned til Hamre, men mulighet for eit bad i fjorden før me køyrer tilbake til Bergen.

Mat: Alle tar med god niste og rikelig med drikke.

Hjemreise: Fra Hamre

Utstyr:  Se utstyrsliste for sommerfjellet . På en dagstur må hver enkelt deltaker ha med sitteunderlag og lett vindsekk, staver kan være lurt for å avlaste knær. Vann og vindtette klær, stødige tursko, varme klær på/ eller i sekken. Lue og votter. Ta med egen håndsprit/ antibac. 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 200,- for medlemmer, kr 500,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Inkludert i prisen er turledelse. Våre turledere er godkjente DNT-turledere. De har førstehjelpskurs og felles sikkerhetsutstyr som satelitt og førstehjelpsutstyr. Transport med privatbiler er ikke inkludert. Hver enkelt passasjer må betale kr 300 til sjåføren for transport og bompenger Bergen-Hamre-Bergen. 

 Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

 

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Ragnhild Haugse
  • Are Bratteteig