Avlyst Seniortur fra Kallestad til Brotavarden

Fellestur

Dato
13. mai 2020 kl. 10:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangører
Sotra Øygarden Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Fjell Turlag , Fjell Turlag Seniorgruppa
Turområde
Nordhordland (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Dette er en krevende tur som er beregnet til 5 timer. Oppmøte på nedre parkering ved Fjell kyrkje kl. 10.30. Vi kjører til Kallestad og parkerer ved grendahuset.

Turen går noen hundre meter på vei før vi går ut i terrenget mot Stølstjørna. Det er fin sti vestover til vi kommer til steinuren som går ned mot Kjereidet. Her er det forholdsvis krevende å ta seg ned. (se bilde).  Vel nede går vi over broen på eidet mellom sjøen og Kørelen.  På neset her kan det også være litt kronglete å ta seg frem på stien. 

Fra Kjereidet går det en bratt trapp opp på den toppen som på kartet heter Ryggjastykket. Grei sti over der, men så er det verdt turen når vi skal bratt ned til nydelige Brotet. Her tar vi pause og spiser nisten vår.

Fra Brotet er det 20-30 minutter opp til Brotavarden. Der det er flott utsikt og du kan klippe i kystpasset eller sjekke inn i SjekkUT.

Vi går samme vei tilbake til bilene på Kallestad.  Vi har beregnet 5 timer på turen, men vi vil ha en fin trygg tur så det kan også ta litt mer tid.  Viktig med god matpakke og rikelig drikke. Godt fottøy er også påkrevd.

Velkommen på tur!

Generelle vilkår er som for Bergen og Hordaland Turlag,

Seniortur fra Kallestad til Brotavarden

Dette er en krevende tur som er beregnet til 5 timer. Oppmøte på nedre parkering ved Fjell kyrkje kl. 10.30. Vi kjører til Kallestad og parkerer ved grendahuset. Turen går ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Runa Schreuder Kjelstrup
  • Tormund Wågø