Avlyst Toppturer og hyttekos i Stølsheimen

Fellestur

Fra dato
18. september kl. 16:00
Til dato
20. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Stølsheimen, Solrenningen, Kleivfjellet
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
234
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vi tar med helgekosen til Stølsheimen!

Vi tar turen til Solrenningen og stien inn til denne hytten er kort (6,6 km) og godt tilrettelagt langs Stølsvatnet med klopper og steiner uten bratte stigninger. Vi kan derfor fylle sekken godt opp med godsaker. På lørdagen blir det en tidlig start og en lang tur i nydelig høyfjellsterreng, mot Kleivfjellet, med utsyn over Stølsheimen og Sognefjorden. Vel hjemme på Solrenningen lager vi i stand til et velfortjent festmåltid. Søndagens tur følger ruten til Norddalshytten og tar av sørover ved Åsabotnen og ned til demningen ved Stølsvatnet. Alternativt velger vi en kortere rute og følger vi Blådalen retining Stølsvatnet. 

Oppmøtested: Lungegårdskaien ved ADO - Arena (Se rød markør i kartet)
Oppmøtetidspunkt: kl. 16
Avreise: I privatbiler. Opplys ved på påmelding om du kan stile med bil og hvor mage passasjerer du har plass til. Kostnader deles mellom alle i bilen. Vi kjører til Stølsvatnet.

Turbeskrivelse
Dag1: Kort tur på steinsatt sti fra demning ved Stølsvatnet til Solrenningen (6.6km 3h). Dalføret fra Demningen og inn til Solrenningen er frodig og vakker. Den er også veldig våt, men takket være iherdig arbeid av Sherpaene kan vi gå nesten tørrskodd på den steinsatte stien.

Dag 2: Topptur fra Solrenningen over Blåfjellet mot Kleivfjellet (1313moh) med nydelig utsikt over Stølsheimen og ned til Sognefjorden. Retur på sti via Hanekambdalen (20km, 850hm, 10-12h). Dagen starter med en tøff kneik på ca 400hm opp til Blåfjell platået (dagens tøffeste etappe). Etter å ha kommet opp kneiken går vi i høyfjellsterreng med vid utsikt i alle retninger hele veien til toppen. Fra toppen går vi ned i Hanakambdalen og turen videre hjem til hytten går i et beskyttet og frodig dalføre.  

Dag 3: Retur til demning ved Stølsvatnet over fjellet. Følger ruten til Norddalshytten og tar av mot sør ved Åsabotnen ned mot demmingen. (13km, 750hm, 7h). Alternativt tar vi den korte veien direkte tilbake til demningen, hvis beina er slitne etter gårdagens langtur. Vi kan også velge den vakre Blådalen. 

Mat: Det blir enkel kvelds på fredagen og en bedre middag på lørdagskvelden. Til frokost på lørdag og søndag tas proviant på hyttene proviantliste, (havregrøt). Deltakerne ordner selv med brødmat og snacks. NB! Det er viktig at alle har med seg godt med mat og drikke til lørdagens tur. 

Hjemreise: Med privatbiler fra Stølsvatnet. Tilbake i Bergen senest kl. 21. 

Utstyr: Se utstyrsliste for sommerfjellet 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 1500,- for medlemmer, kr 2200,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen inkluderer måltider, overnatting, turledelse og sikkerhetsutstyr. Transport i privatbiler dekkes av deltagerne. Hver enkelt passasjer betaler kr. 230,- til sjåføren. Husk vipps/ kontanter. 

 Kart: Nordeca 3012 Stølsheimen (1:50 000). Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Toppturer og hyttekos i Stølsheimen

Vi tar med helgekosen til Stølsheimen! Vi tar turen til Solrenningen og stien inn til denne hytten er kort (6,6 km) og godt tilrettelagt langs Stølsvatnet med klopper og steiner uten ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Are Bratteteig
  • Jørund Raukleiv Strømsøe