Kitekurs: Tatt av vinden på Haukeliseter (19-30 år)

Kurs

Fra dato
17. januar kl. 11:25
Til dato
19. januar
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, , Haukeliseter, Kiting, Kitekurs, Dntungbergen, Ski, Ungdom, Kitesurf
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
404
Dette arrangementet er over!

Denne helgen skal vi bli bergtatt av vinden - det er nemlig tid for kitekurs på Haukeliseter! Spenn på deg skiene, ta på deg selen, og la vinden stå for resten. I løpet av kurset vil vi lære å bevege oss raskt over snøen, hoppe, trikse og sveve både høyt og lavt, og langt! Etter helgen vil vi ha gjennomgått de elementære tingene man trenger for å håndtere en kite. Du kommer til å lære å temme vindens krefter, og fange den med kiten. Hvis du liker sommerfugler i magen, fart og spenning, da kommer du garantert til å elske kiting! (Påmeldingsfrist 23. desember 2019!)

«Kite» er et engelsk ord for drage. Når vinden blåser gjennom disse dragene/seilene vil de være i stand til å dra oss bortover snøen og føre oss dit vi vil. Kiter og skiseil har blitt brukt i lang tid, og noen har brukt det som fremkomstmiddel for å besøke Nordpolen.

Kurset foregår over en helg på Haukeliseter med mektige Hardangervidda som kulisse.

Dato: 17.–19. januar 2020

Oppmøtested: Bergen busstasjon, perrong O. 

Oppmøtetid: Fredag 17.januar kl.11.25. Bussen går kl. 11.45. 

Passer for deg 19-30 år

Program: 

KITEKURSET:

Dag 1 (kveld og ankomst)

Kurset starter ankomstkvelden kl.21.30 med teori 1-times tid før vi beveger oss videre til peisestua til sosialt samvær! Middag blir servert. 

Dag 2 – kitekurs og god middag

Frokost klokken 8-9. Kitekurs hele dagen fra klokken 9.30. Vi drar dit det blåser best, og det er ofte rett utenfor Haukeliseter at forholdene er optimale for kurs og kiting. Dagen avsluttes med badestamp og badstue. God middag på kvelden. 

Dag 3 – Kitekurs

Frokost klokken 8-9. Kitekurs hele dagen. Vi drar dit det blåser best (Haukeliseter, eller til en annen spot dersom vindretningen tilsier det). Vi repeterer sikkerhet og teori og jobber for å få dere i gang på ski og brett. Vi avslutter i 16-tiden.

Transport: Vi tar linje 930 på fredag til Seljestad og hopper på Haukeliekspressen herfra og videre til Haukeliseter. På søndag følger vi Haukeliekspressen tilbake kl. 15.20 til Seljestad og tar linje 930 videre hjem til Bergen. Fremme i Bergen ca. kl.20.05

Utstyr: Se turlagets utstyrsliste for vinterfjellet, i tillegg til informasjonen under.

Vi anbefaler at du enten bruker telemarkski, twintip, randonne eller alpinski. Hvis du egentlig kjører brett kan kurset være en fin anledning til å puste støvet av de gamle alpinskia. Du kommer lettere igjennom de første dagene med kite på ski enn på brett. Brettet får du bruk for når du skal kite på egenhånd. Fjellski med tursko er generelt ikke stivt nok. Hvis du har teleskopstaver kan disse være gode å ha dersom vinden dør ut. Vi håper på å få en del vind på kursene (!) så det er viktig å ha klær som beskytter godt. Generelt gode vinterklær er viktig. De som har egnet hjelm (f.eks. alpinhjelm) og slalombriller bør ha med disse. 

Turleder: Turleder tar kontakt i forkant av turen.

Generelle vilkår: Les dem her. 

Pris: Medlem kr 2 600,-.Ikke-medlem kr 3300,-. Lyst til å være med på flere turer med DNT ung? Bli medlem her. Med i prisen får du instruksjon med dyktige instruktører fra lapoint, leie av utstyr, 2 overnattinger på "Stabburet", servert middag fredag og lørdag. Frokost og lunsj til begge dager må ordnes av hver enkelt deltaker. Billetter til transport må deltakere ordne selv.

Følg oss gjerne på instagram for flotte turbilder, eller facebook for ulike aktiviteter og arrangementer. 

Kitekurs: Tatt av vinden på Haukeliseter (19-30 år)

Denne helgen skal vi bli bergtatt av vinden - det er nemlig tid for kitekurs på Haukeliseter! Spenn på deg skiene, ta på deg selen, og la vinden stå for ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Henrik Røssevold Taule
  • Henriette Sophie Sævold