Avlyst Grunnleggende turlederkurs, Barnas Turlag

Kurs

Fra dato
17. april kl. 08:00
Til dato
19. april
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Osterøy, Træetgård
Arrangører
Barnas Turlag i Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Vestlandet
Turkode
420
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. av hensyn til smittevern

Bergen og Hordaland Turlag sine turer i nærmiljøet øker stadig i popularitet. Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede på kortere turer i nærområdene. Dette kurset er særlig tiltenkt de som ønsker å være turledere i Barnas Turlag. 

Ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs utgjør de to første modulene i DNTs turlederutdanning. Etter endt kurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet, langs merket sti og vei, for både barn og voksne. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid, og du blir med i en aktiv og engasjert gjeng med turledere. Alle som ønsker å gå videre på sommerturlederkurs må ha gjennomført ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs først. 

Bekreftelse som påmeldt på grunnleggende turlederkurs Barnas Turlag den 17.- 19. april gir automatisk plass på ambassadørkurset Barnas Turlag torsdag 2. april. Hvis du ikke kan delta på ambassadørkuset 27. mars må du melde deg på et av de andre ambassadørkursene som er satt opp. Følg med her for oversikt over kursene.  Kommer du fra et av lokallagene? Det er flere lokallag som setter opp ambassadørkurs. Undersøk hos din forening om de har et kurs du kan delta på. 

Kursplan:

02. april Introduksjonskveld med Ambassadørkurs. 3 timers innføring i DNT og Bergen og Hordaland Turlag som organisasjon. Kurset gjennomføres i våre lokaler i Marken kl 17:00 - 20:00. Bruk ringeklokke på baksiden.

17. - 19. april: Grunnleggende turlederkurs. Egen kursplan. Se veiledende modulplan her. 
Denne helgen foregår for det meste utendørs i området rundt den koselige hytten vår Træet Gård, på Osterøy. Vi overnatter på hytta. Nærmere informasjon vil sendes til påmeldte deltakere, tidspunkt kan endres noe fra denne teksten. 

Hjemreise fra Træet på ettermiddagen søndag.

Kursholdere: Wenche Strømme og Jon Frazac

Påmelding: Nettpåmelding. Påmelding til kurset inkluderer både ambassadørkurset og det grunnleggende turlederkurset. Dersom du har ambassadørkurset fra før, skriv dette i kommentarfeltet ved påmelding. Dersom du kun ønsker å ta ambassadørkurset meld deg på et av dem her: 

Les generelle vilkår her

Pris: Kr 2000,- betales ved påmelding. Man være medlem for å delta på dette kursetHele beløpet refunderes etter fire praksisturer for BHT. 

Prisen dekker ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs, turlederboka, kart, overnatting på Træet Gård, samt alle måltider. Transport må dekkes av den enkelte kursdeltager.

Aktuelle deltakere blir kontaktet før kurset og får tilsendt mer detaljert informasjon om programmet. Mer informasjon kan du få ved henvendelse til adm. ansvarlig for kurset: bht@dnt.no/ 55 30 48 50

Opptakskrav modul 1, Ambassadørkurs:
Medlem i DNT. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg inn her.

Opptakskrav modul 2, Grunnleggende turlederkurs:
Gjennomført ambassadørkurs og medlem i DNT.
Du må ha god og generell turerfaring fra tidligere, samt et ønske om å dele din turglede med andre.

Kurset blir vurdert med bestått/ikke bestått.

Førstehjelpshelg med instruktør fra Arna og Åsane Røde Kors. Undervisningen foregår i Røde Kors sine lokaler i Åsane, kl. 10 - 18 begge dager. Dette kurset er ikke obligatorisk, men anbefales sterkt. Datoer for kurshelger kommer, følg med på nettsiden til BHT.

Les om 

Etter endt kurs skal deltagerne ha:
-  God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse
-  God generell turkunnskap
-  God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
-  Grunnleggende orienteringsferdigheter
-  Grunnleggende førstehjelpskunnskap

" Å arbeide med barn er givende og krevende. La aldri tanken på målet med arbeidet overskygge gleden ved at dere er sammen underveis."

Les mer om å bli turleder og DNT´s turlederstige her

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag i Bergen
  • Tlf. 55335821
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Jon Haukedal
  • Wenche Strømme