Byfjellstrimmen, SVARTEDIKET - RUNDEMANEN - BRUSHYTTEN - Sentrum, moderat/middel tempo

Fellestur

Dato
19. januar kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte torsdagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Denne turen er nesten som en klassiker å regne. Vi starter lett innover ca to km langs Svartediket før vi tar fatt på oppoverbakkene gjennom Våkendalen, opp til Tarlebødammen og videre opp på «høyfjellet» til Rundemanen (568 moh). Når vi er kommet opp blir vi belønnet med en fantastisk utsikt i alle himmelretninger. Her passer det med en god pause og en liten matbit. Vi fortsetter turen ned Blåmansveien til Brushytten og Skomakerdiket før vi går via Skansemyren tilbake mot byen. Turen går på grusvei og sti. Godt fottøy er viktig da det kan være både snø og is i traseen.  Husk godt med drikke og en matbit og kle dere etter været, det er ofte litt trekk i høyden. 

Trasé: Svartediket - Våkendalen - Rundemanen - Brushytten - Skomakerdiket - Skansemyren - Sentrum

Turledere: Jørund Raukleiv Strømsøe (tlf. 95069220)

Oppmøte: Bommen ved Svartediket (se kart

Kollektivtransport: Nærmeste busstopp er Årstadveien som er stoppested for linje 2,3 og 80. 

Parkering: Det er parkeringsmuligheter i gatene i nærheten av oppmøtested, men vær oppmerksom på at det her er soneparkering. Hvis du laster ned appen "P i Bergen" kan du registere bilen og betale for parkering med appen. 

Stigning: Ca. 500 hm

Distanse: Ca. 11 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

 

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook