Avlyst Klart det går: Søndagstur til Fjell Festning

Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga smittevernomsyn

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen og omegn? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til søndagsturer én gang i måneden.

Turene er en del av "Klart det går!"-prosjektet til Bergen og Hordaland Turlag som har fokus på å tilrettelegge friluftsaktivitet for personer med nedsatt fysisk funksjonsevne. Alle er velkommen på tur, og passer fint for de som ikke kan eller ønsker å gå så fort.

PS! Turmål vil variere, så les alltid turbeskrivelsen før du blir med på tur.

Søndag 19. april: Fjell Festning (Sotra)

Oppmøtested: Den Blå Steinen (Torgallmenningen) kl. 11:00.

Transport: Vi tar buss 450 sammen fra Olav Kyrres gate kl. 11:13 og går av på stoppet "Tellnesskogen" kl. 11:41. Om du vil møte direkte kan du altså møte oss der klokken 11:40.
Parkeringplass ved Riksveg 555 for dei som eventuelt køyrer sjølv. PS! Dette blir oppdatert eksakt når busstidene for april 2020 kommer.

Retur fra Tellnesskogen kl. 15:47 med ankomst 16:20 på Festplassen i byen.

Turbeskrivelse:

Fjell festning er en av Norges største festninger fra 2. verdensskrig. Turen opp til Fjell festning er en fin og lett tur som kombinerer naturopplevelse og historie. Området på toppen har en del bunkere og skyttergraver som kan vere spennende å se nærmere på. Veien opp er asfaltert og passer derfor også for de som har barnevogn eller bruker rullestol. Turen opp er ca. 3 km. Les mer om turen på ut.no.

Vi tar sikte på å leie guide for anledningen som skal fortelle oss om Fjell festning. Guiding kl.13:00. Det blir en spennende opplevelse, med interessante historier og hvor det er lukt, tekstur og stemning man ikke finner andre steder. Fjell Festning har bekrefta at den guida turen er tilgjengeleg også for rullestol, men at ein må vere forberedt på at den er litt kronglete. Vi har frivillige og ledsagere med på turen som hjelper til og tar turen i tempoet gruppa har behov for. 

Ta gjerne med familie og venner på tur.

Ta med: Mat, drikke, varme klær, gode sko og sitteunderlag.

Pris: Turtilbudet er gratis, men alle betaler selv for billetter til ev. transport. Turlaget kan dekke utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov.

Frivillige fra BHT: Marit HL (nr. 91369469), Heidi og Linn Beate


Vi ønsker oversikt over hvem som blir med på tur:,

Kontakt Silje Thon (nr. 480 70 372) for påmelding dersom du har tilknytning til Blindeforbundet.

Alle andre kontakter Sigrid (nr. 90850308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no) for påmelding. Ring gjerne Sigrid om du lurer på om turen passer deg.

Påmelding innen 17. april.

Ta også kontakt med Silje dersom du har et ønske om å ha med ledsager. Tilbudet om ledsager gjelder blinde eller svaksynte, og Blindeforbundet vil forsøke å organisere dette.

Bergen og Hordaland Turlag (BHT) og Norges Blindeforbund (NBF) Hordaland samarbeider om disse søndagsturene. BHT stiller med utdannete turledere som møter deltakerne ved oppstart, og sørger for at gruppen har det fint og trygt på tur. NBF vil så langt det er mulig hjelpe til med å skaffe ledsagere om det er behov for det. Turene kan variere fra lett til noe mer krevende.

Vilkår: Les våre generelle vilkår som gjelder all deltakelse på våre aktiviteter, inkludert de uten påmelding.

 

Har du spørsmål til Bergen og Hordaland Turlag? Kontakt prosjektleder Sigrid Kvåle Myksvoll nr. 55 33 58 15 eller sigrid.kvaale.myksvoll(at)dnt.no

Takk til Bergen kommune for økonomisk støtte som gjør prosjektet mulig.

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no