Avlyst Byfjellstrimmen, FLØYEN - NORDRE MIDTFJELL, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
18. mars kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet hensyn til smittevern.

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte torsdagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Våren har for alvor kommet og en helt ny tur med Byfjellstrimmen står for tur! Området mellom Fløyen og Brushytten byr på mange fine turer også utenom de mest vanlige traseene. Vi starter på Fløyen Øvre stasjon og får en lett start langs grusveien mot Brushytten. Ved utsiktspunktet der stien tar av mot Fjellhytten tar vi av nordover mot Nordre Midtfjellet, en ukjent rute for mange. Her er det svaberg og litt myrete og det kan være greit med godt fottøy. På toppen tar vi en velfortjent pause og nyter utsikten mot vest, er vi heldige får vi med oss solnedgangen. Vi fortsetter mot lysløypetraseen og går retning Åsebu hvor vi tar en pust i bakken hvis vi har været med oss. Siste etappe går på grusvei tilbake til Fløyen. Dette er en relativt kort og lett tur og store deler av turen går på grusvei, en tur som passer for alle.

Trasé: Fløyen - Nordre Midtfjellet - Åsebu - Fløyen

Turledere: Jørund Raukleiv Strømsøe (tlf. 95069220), Åse Øvrestrand (tlf. 91615280)

Oppmøte: Fløyen, Øvre stasjon (se kart)

Kollektivtransport: Fløibanen tar dere direkte fra sentrum til oppmøtested.

Parkering: Det er ingen mulighet for parkering i nærheten av oppmøtested på denne turen. Nærmeste er gateparkering i området ved Stemmenyren. Husk at det er soneparkering i Bergen.

Stigning: Ca. 175 hm

Distanse: Ca. 4 km

Varighet: Ca. 2 timer

Gradering av turen: Enkel

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook