Sesongens første skitur

Fellestur

Fra dato
30. oktober 2020 kl. 17:00
Til dato
1. november 2020 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjellsport, Dntfjellsportbergen
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Jotunheimen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
838
Dette arrangementet er over!

Det er på tide å børste støvet av toppturskiene og feire at skisesongen er på full fart tilbake! Denne helgen drar vi dit det hvite gullet har gjort sin ankomst for sesongen og satser på å sette noen fine svinger. Vi må regne med å bære skiene et stykke. Vi finner en egnet hytte å bo på, f.eks. Kaldevass og drar opp med god mat i sekken og ski utenpå sekken (evt. på benene om vi er heldig). Fokuset for helgen er altså skikjøring heller enn å komme seg på en topp.

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Dato: 30.oktober-01.november.

Avreise: Fredag ettermiddag, oppmøte på togstasjonen i Bergen eller nygårdstangen avhengig av destinasjon. Tidspunkt kommer når det nærmer seg, men ca mellom 16.00 og 17.30 

Retur: Søndag ettermiddag rundt 18-tiden og tilbake i Bergen rundt 21.00

Turbeskrivelse: Dersom det blir Kaldevass tar vi toget til Upsete fredag ettermiddag og går ca. 3-4 timer til hytten (vanligvis ca. 2 timer, men har av erfaring lagt til en del for mørke og ekstra tid for på/av med ski osv.).  Lørdag finner vi en fin tur for området vi er i der vi kan få stått så mye som mulig på ski. NB! Vær forberedt på flere runder opp og ned eller feller av og på mange ganger i løpet av dagen. Nøyaktig mål må vi avgjøre ut fra sneforholdene, men vi blir ute hele dagen så ta med lykt i tilfelle returen blir litt sen. Om kvelden lager vi god mat og koser oss på hytten. Søndag finner vi et nytt turmål etter forholdene før vi returnerer til Bergen, f.eks. med tog fra Uppsete eller Myrdal.

Mat: Vi ordner felles middag lørdag. Frokost, lunsj og snacks ordner alle selv. Fredag blir det sen ankomst dit vi skal (spesielt om vi drar til Kaldevass) så ha med mat på turen til hytten og spis gjerne på toget på veien opp. Gi beskjed om eventuelle matallergier ved påmelding.

Utstyr: Se turlagets pakkeliste for vinterfjellet.  I tillegg må du ha spade, søkestang, sender/mottaker og toppturski med feller. Om du har flere ski så ikke ta de nyeste og fineste. Det er tidlig på sesongen Husk god lykt.

Generelle vilkår: Les generelle vilkår her. Inkludert i prisen er middag fredag og lørdag, 2 overnattinger og turledelse. 

Kart: Kart kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatt til medlemmer. 

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på tlf. 55 33 10 58 eller epost: bht@dnt.no

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Sesongens første skitur

Det er på tide å børste støvet av toppturskiene og feire at skisesongen er på full fart tilbake! Denne helgen drar vi dit det hvite gullet har gjort sin ankomst ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Endre Rieber Sommersten
  • Cathrine Horn