Klart det går: Tur på Askøy

Fellestur

Dato
20. september kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Klartdetgår
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
611
Dette arrangementet er over!

Vil du oppdage nye, fine turområder? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til søndagsturer én gang i måneden. Turene er en del av DNT tilrettelagt/Klart det går-satsingen til BHT som tilrettelegger for personer med en fysisk funksjonsnedsettelse, for deg som ikke kan eller ønsker å gå så fort.

Søndag 20. september: Tur på Askøy-Singlingavatnet.

Oppmøte: Kl. 10:30 ved Den Blå Steinen. Vi har flere biler tilgjengelig, og vil derfor koordinere samkjøring. Man kan også møte direkte på p-plass på Askøy kl. 11:00 dersom ønskelig.  Det er viktig at du spesifiser hvor du ønsker å møte opp når du melder deg på. 

Pris: Turtilbudet er gratis. Turlaget kan dekke utgifter til ledsager og spesialtransport ved behov.

Turbeskrivelse: Denne dagen går vi tur i en flott lysløype fra parkering ved Kjerrgardsvegen mot Singlingavatnet. Dette regnes som et av de fineste turområdene på Askøy. Vi planlegger å gå ca. 5 kilometer, men tilpasser dette underveis og bruker den tiden som passer alle som er med. Grusen er av god kvalitet, fast og fint underlag. Det er flere benker underveis hvor man kan ta pustepauser. Vi har lagt ved bilde av den bratteste bakken på turen vi har planlagt, slik at du kan forberede deg på det. Bruker du rullestol anbefaler vi en elektrisk/kombi stol. Det er også rasteplass under tak underveis som vi kan benytte oss av ved behov.

Ta med: Matpakke, drikke, varme klær, gode sko og sitteunderlag. 

Frivillige fra BHT: Marit S (tlf. 975 51 264, Heidi ( tlf.  906 42 047), Irene (tlf.  994 55 629) og Linn Beate (tlf.  952 07 492)

Påmelding: Påmelding er obligatorisk grunnet koronasituasjonen. Kontakt Sigrid (nr. 908 50 308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no) for påmelding. Dersom du har tilknytning til Blindeforbundet, kontakt Silje Thon (nr. 480 70 372). Påmelding innen 18. september. 

Ved behov for ledsager: Dersom du har behov for ledsager har du selv ansvar for smittevern og sikkerhet knyttet opp mot covid-19, og ellers vurdere gode og trygge løsninger for deg. 

Generelle vilkår og smittevern: Bergen og Hordaland Turlag forholder seg til DNT sin smitteverninstruks for aktivitet knyttet til covid-19. Les generelle vilkår for deltakelse på BHT sine aktiviteter. Våre frivillige turledere er alle kurset i DNT sine retningslinjer for smittevern, og skal sørge for å gjennomføre en trygg og fin tur. Velkommen!

Takk til Vestland Fylkeskommune og Bergen kommune for økonomisk støtte som gjør prosjektet mulig.

Kontaktinformasjon: