Klart det går: Søndagstur i Hordnesskogen

Fellestur

Dato
18. oktober kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hordnesskogen, Klartdetgår, Turkatalog2020
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Barnas Turlag i Bergen
Turkode
611
Dette arrangementet er over!

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til turer og aktiviteter, tilrettelagt for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Familie og venner er velkommen til å bli med.

Søndag 18. oktober: Hordnesskogen

Oppmøte: Den Blå Steinen (Torgallmenningen) kl. 10:30. 

Transport: Samkjøring i biler fra sentrum. Dersom du vil møte direkte ved turstart kan du møte på parkering i skeieveien (turstart Hordnesskogen) kl. 11:00.  

Turbeskrivelse: Hordnesskogen er et av de mest populære turområdene i Fana og Ytrebygda. Det er et flott turområde på brei grusveg med fast dekke. Turvegen er godt tilrettelagt både for gående og syklende, og med bruk av barnevogn og rullestol. Det er verdt å merke seg at det er noen bakker med stigning på opp mot 11,6 %. Stort sett er tverfallet på turen lavt (rundt 2 %), men et lite stykke av turen er målt til 4,5 %. Bruker du rullestol anbefaler vi derfor elektrisk rullestol og at du har erfaring med hva stolen klarer. Vegetasjon på hver side av grusvegen gir både visuelle og taktile ledelinjer. Disse detaljene er kartlagt på 3 kilometersrunden. Turledere i fellesskap med deltakerne sørger for at alle har det bra på tur, og vi hjelper hverandre og bruker den tiden som trengs. Vi skal kose oss ute i frisk luft og flott natur denne dagen. 

Se nettsiden til Egil Hope, med vurdering av Hordnesskogen for rullestolbrukere m.m: 

Ta gjerne med familie og venner på tur.

Pris: Turtilbudet er gratis. Turlaget dekker utgifter til ledsager og spesialtransport ved behov.

Ta med: Matpakke, drikke, varme klær, gode sko og sitteunderlag. 

Frivillige fra BHT: Marit S (tlf. 97551264), Linn Beate (tlf.  95207492), Saskia (tlf. 45128064), Marit HL (tf. 91369469)

Påmelding: Påmelding er obligatorisk grunnet koronasituasjonen. Kontakt Sigrid (nr. 908 50 308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no) for påmelding. Dersom du har tilknytning til Blindeforbundet, kontakt Silje Thon (nr. 480 70 372). Påmelding innen 16. oktober. Du er først påmeldt etter at du har mottatt bekreftelse på dette.

Ved behov for ledsager: Dersom du har behov for ledsager har du selv ansvar for smittevern og sikkerhet knyttet opp mot covid-19, og ellers vurdere gode og trygge løsninger for deg.  

Generelle vilkår og smittevern: Les generelle vilkår for deltakelse på BHT sine aktiviteter. Bergen og Hordaland Turlag forholder seg til DNT sin smitteverninstruks for aktivitet knyttet til covid-19. Våre frivillige turledere er alle kurset i DNT sine retningslinjer for smittevern, og skal sørge for å gjennomføre en trygg og fin tur. Velkommen!

Takk til Vestland Fylkeskommune og Bergen kommune for økonomisk støtte som gjør prosjektet mulig.

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no