Avlyst Klart det går: Skøytedag på Iskanten / Tur i Kanadaskogen

Fellestur

Dato
8. november kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Funksjonshemmede
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Barnas Turlag i Bergen
Turkode
611
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst grunnet smittesituasjonen i Bergen.

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til turer og aktiviteter, tilrettelagt for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Familie og venner er velkommen til å bli med.

Søndag 8. november

Denne søndagen stiller vi med to valgmuligheter:

1) Skøytedag på Iskanten. Oppmøte kl. 12:00 utenfor Iskanten. Vi oppforder de som har mulighet til å kjøre selv, men ved behov/ønske kan du møte turledere i gul vest kl. 11:20 ved Den Blå Steinen på Torgallmenningen. Der går man sammen til Torget R og tar busslinje 6 kl 11:25 til Loddefjord Terminal rett ved Iskanten. Iskanten åpner kl. 12:00. Turlederne vil ha på gul vest og ta dere imot. Det blir en hyggelig dag, med felles matpause. Skøyteaktiviteten er på eget risikoansvar, så ta forhåndsregler uansett om dere er ferske eller erfarne skøytere. Skøyting er gøy, i tillegg til å være god trening for balanse, koordinasjon og muskler. Turlaget dekker inngangsbillleten og utlån av skøyter. Turlaget har ikke tilgang på tilrettelagt/ergonomisk utstyr utover at Iskanten har en kjelke som kan lånes. Iskanten leier ikke ut hjelm på grunn av covid-19, så dette må man ta med selv. Turledere på skøyteaktivitet: Marit S (tlf. 97551264) , Marit HL (tlf. 91369469), Annett (tlf. ( 99798246), Saskia (tlf.  45128064)

2) Tur i Kanadaskogen: Oppmøte kl. 11:20 på parkeringsplass ved Tennebekktjørna friluftsområde (øverst i Nipedalen). Vi oppforder de som har mulighet til å kjøre selv, men ved behov/ønske kan du møte turledere i gul vest kl. 10:45 ved Den Blå Steinen på Torgallmenningen. Felles buss fra Lars Hilles gt kl. 11:00, med ankomst i Nipedalen kl. 11:21.

Denne søndagen går turen rundt Tennebekktjørna. Rundt vannet er det ca. 2,5 km. Store deler av turveien har jevnt og fast underlag, men turveien er kupert, med flere strekk der stigning er opp mot 12-15 grader. Det er kun korte partier med stigning mindre enn 4 grader.  Benker, skilt og infotavle er satt opp flere steder. Fokus på turen er gode opplevelser i naturen, trivsel og hyggelige samtaler. Tempoet er aldri fortere enn at de som går roligst henger med. Se nærmere vurderinger av tilgjengelighet i Statens kartverk sitt "Norgeskart", eller ta kontakt ved spørsmål.

Se vurdering av turen på Egil Hopes nettside "Bergen for alle. Turen avsluttes også i Nipedalen.
Frivillige på tur: Heidi (tlf. 90642047) og Linn Beate (tlf. 95207492).

Ta gjerne med familie og venner.

Ta med: Niste, sitteunderlag, vann og varme klær. Varm drikke på termos om du ønsker.

Pris: Turlaget kan dekke utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov.

Påmelding: Påmelding er obligatorisk grunnet koronasituasjonen. Påmelding seinest 6. nov/fredag kl. 12:00. Kontakt Sigrid (nr. 908 50 308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no) for påmelding. Dersom du har tilknytning til Blindeforbundet, kontakt Silje Thon (nr. 480 70 372).  Du er først påmeldt etter at du har mottatt bekreftelse på at påmeldingen er mottatt.

Ved behov for ledsager: Dersom du har behov for ledsager har du selv ansvar for smittevern og sikkerhet knyttet opp mot covid-19, og ellers vurdere gode og trygge løsninger for deg. Våre frivillige turledere skal som alle andre holde minst 1 meter avstand til andre, og kan ikke bidra som ledsagere. 

Generelle vilkår og smittevern: Bergen og Hordaland Turlag forholder seg til DNT sin smitteverninstruks for aktivitet knyttet til covid-19. Les generelle vilkår for deltakelse på BHT sine aktiviteter. Våre frivillige turledere er alle kurset i DNT sine retningslinjer for smittevern, og skal sørge for å gjennomføre en trygg og fin tur. Velkommen!

Takk til Vestland Fylkeskommune og Bergen kommune for økonomisk støtte som gjør prosjektet mulig.

Kontaktinformasjon: