Onsdagstur: APL: Eikevågen - Oksnesvatnet

Fellestur

Dato
21. oktober kl. 18:30 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Hverdagstur, Onsdagstur
Arrangører
Askøy Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Nordhordland (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vil du gå på tur sammen med andre? Nå kan du bli med på tur onsdag kveld. Disse varer i 1,5-3 timer og går alle i rolig tempo. Velkommen på tur. 

Oppmøtested og tid: Oppmøte ved innkjøringen til Eikevågen/Skippervannet. Det er plass til noen få biler. Kontakt turledere om behov for skyss.

Varighet: Ca 2 timer i rolig tempo. 

Beskrivelse av turen: Vi starter ved "Skippervannet" ved innkjørselen til Eikevågen. Stien går i åpent terreng, med nydelig utsikt over Hjeltefjorden. En del våte partier må påregnes, ellers går stien på blanding mellom fjell og lyng. Dugnadsgjengen har vært her også, så stien er utbedret.

Etter Skippervatnet går vi innover mot Store Rottjernet, hvor stien tar av mot vest og man passerer en trang kløft ned mot Lille Rottjern. Videre kommer man til en liten høyde, hvor man kan skue utover Hjeltefjorden. På nedstigningen mot Fauskangervågen passerer man en ruin på høyre hand.

Turen fortsetter så på asfalt noen 100 meter. Man kommer deretter inn på stien som fører til Store Fauskanger. På vegen passerer man sørenden på Storstølsvatnet og videre langs vestsiden av Flatskarvatnet. Vel nede i Store Fauskanger fortsetter man videre på asfalt før man tar av mot venstre og begynner på oppstigningen mot Bakkevarden (liten høyde), videre går man over fint fjell-terreng, forbi Furevatnet, og ned igjen mot Bekken.

Man trakker så videre på asfalt til man kommer til Skråmestø. Her går vi et stykke på asfaltert vei før vi kommer frem til der vi avslutter for kvelden, i krysset Skråmestø/Oksneset. Turen er cirka 6 km. Vi går på asfalt og sti på denne turen.

Utstyr: Det kan stedvis være vått, så ta på godt skotøy, og kle deg etter været. Det er behov for hodelykt og refleks.

Pris: Gratis både for medlemmer og ikke-medlemmer. Påmelding grunnet covid-19 og eventuell smittesporing. Vi håper du vil støtte våre aktiviteter med medlemsskap. Les mer om medlemskap og meld deg inn her.   

Vilkår: Bergen og Hordaland turlags Generelle vilkår gjelder også for Askøy Turlag.  

Parkering: Ved innkjøringen til Eikevågen. 

OBS! Vi gjør oppmerksom på at turprogrammet settes opp lang tid i forveien. Det kan derfor bli endringer i turleder-bemanningen som gjør at turen må flyttes til en annen dato eller avlyses. Vi vil naturligvis gjøre vårt beste for å unngå endringer i oppsatt program. Det vil til enhver tid være programmet på nettsidene som er det gjeldende.

Turleder Linda Kleppe telefon 90771027

Onsdagstur: APL: Eikevågen - Oksnesvatnet

Vil du gå på tur sammen med andre? Nå kan du bli med på tur onsdag kveld. Disse varer i 1,5-3 timer og går alle i rolig tempo. Velkommen på ...

Kontaktinformasjon:

  • Linda Kleppe
  • Tlf. 90771027

Turleder:

  • Linda Kleppe