Turledersamling for vinterturledere

Dugnad

Fra dato
12. februar kl. 11:30
Til dato
14. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Dugnad, Turledelse, Helgetur, Fjellski, Sommerturleder, Turledersamling, Vintertuleder
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Skarvheimen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

Det ønskes velkommen til vinterturledersamling! Det er tidlig februar og for mange har vinterturleder-sesongen så vidt begynt, og hva er da bedre enn å få en helg til å gå igjennom tema som er viktige for oss vinterturledere!?

Turledersamlingen for vinterturledere har i år som mål å legge tilrette for felles erfaringsutveksling med fokus på det sosiale og erfaringsutveksling mellom vinterturledere. Det betyr kort at alle som kommer stiller med den bagasjen man har og oppfordres til å dele så mye som mulig av egne erfaringer slik at vi får et høyest mulig nivå på diskusjonene rundt temaene vi tar opp.

Oppmøtested: Bergen Jernbanestasjon
Oppmøte tidspunkt: kl.11.30. Avreise med tog fra Bergen kl. 11:57 med ankomst Hallingskeid kl. 14.13 med Vy

Krav til deltakere: Godkjente vinterturleder og nettopp godkjente vinterturleder, litt rustne vinterturledere ;-)

Turbeskrivelse:

Fredag: Etter ankomst Hallingskeid og avhengig av været spiser vi middag og bruker noen kveldstimer på en kort skitur for å øve på nattorientering og bruk av papirkart vs elektronisk kart (les GPS). I forhold til det siste er det i dag mange varianter (klokke, telefon etc.) så her kan man gjerne prøve seg frem.

Lørdag: Felles frokost og pakking av sekk for en lengre dag i fjellet. Avhengig av vær og vind stiller vi kompassene inn på enten Skomanosi eller Kvilingahaug. Begge turene vil gi oss mange muligheter til å se etter og "oppsøke" skredfarlige områder hvor vi kan lage snøprofiler og vurdere snøkvalitet og lagdeling ift skredfare. Vi pakker sekk som om vi var turledere på tur i et område uten dekning og hvor det vil ta tid å få hjelp. I løpet av dagen skal vi sammen erfare og diskutere oss frem til hvordan vi best lager til nødbivuakk og bruk av det utstyret vi har med oss. Det være seg sovepose, liggeunderlag, vindsekker, spader, bekledning etc.

Søndag: Felles frokost som går over i diskusjoner rundt transport av skadde og dertil egnede farkoster. Gitt at vi lager slede av ski og annet utstyr vi har for hånden forsøker vi å teste dette ut når vi er på tur. Vi avslutter helgen på hytta med sen lunsj, evaluering av helgen og utvask av hytten.

Mat: Felles måltider og overnatting dekkes av Bergen og Hordaland Turlag. Slik at frokost, lunsj og middag er dekket til alle dager. Hver og en tar med brødmat og snacks og liknende etter eget ønske.

Hjemreise: Avreise med tog fra Hallingskeid kl. 16.31 med ankomst Bergen kl. 18.54 med Vy.

Utstyr: Alt nødvendig utstyr som turleder for vinterfjellet. Alle må ha fjellski, skifeller og skismørning. Kort- og langfeller anbefales. Husk hodelykt med ekstra batterier. Ta med spade, søkestang, liggeunderlag, vindsekk, kart, kompass, -alt det utstyret du trenger som turleder for å gå en lang dagstur i høyfjellet med begrenset dagslys der du er uten dekning og har flere timer å gå dersom det skjer noe. Sengetøy/sovepose og håndkle. Med hensyn til transport av skadde, ta med utstyr du mener vil være til hjelp (eks tau, karabiner, søppelsekk), ev. annet tur- og redningsutstyr som du vil teste ut.

Kart: Kart over området kan kjøpes i turlagsbutikken i Marken. 

Pris: Overnatting og mat er dekket av Bergen og Hordaland turlag. Hver enkelt deltaker må betale togbillett. Husk å kjøpe billetten i god tid for å få sitteplass på toget.

Gradering: Krevende

Spørsmål? Har du spørsmål kan du kontakte Bergen og Hordaland turlag ved Birgithe Roald; Birgithe.Roald@dnt.no tlf: 55 33 58 22

Turledersamling for vinterturledere

Det ønskes velkommen til vinterturledersamling! Det er tidlig februar og for mange har vinterturleder-sesongen så vidt begynt, og hva er da bedre enn å få en helg til å gå igjennom tema som er ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Åsbjørn Vetti
  • Jon Haukedal