Ferskinghelg på Hallingskeid

Fellestur

Fra dato
5. februar kl. 16:45
Til dato
7. februar
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Hyttetur, Ferskinghelg
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
203

Dette er turen for deg som aldri har vågd, eller hatt mulighet til å være med på vintertur i høyfjellet. Den er selvfølgelig for alle andre også, siden fokuset er å ha det trivelig i vinterfjellet. Det blir ikke lagt opp til vanskelige, krevende eller lange turer. Dette er en tur som passer for de med helt grunnleggende skiferdigheter og lysten til å lære seg mer om å ferdes trygt i fjellet på vinterstid.

Oppmøtested: Bergen Jernbanestasjonen ved billettautomatene. Togbilletter må du kjøpe på forhånd.

Oppmøtetid: Fredag kl.15:30 Avreise kl 15.57. Vi ankommer Hallingskeid ca 18.00. Vi vil bestille stopp på Hallingskeid for vår gruppe med dette toget, og er i dialog med Vy for å få tilbake behovsstopp for passasjerer til Hallingskeid på denne avgangen.

Fredag: Felles avreise med tog til Hallingskeid. Hallingskeid ligger ca 2 timer med tog fra Bergen. Les mer om Hallingskeid her . Hytten ligger 1-2 steinkast fra stasjonen. Det blir felles middag på hytten om kvelden. Det blir også en teoretisk gjennomgang om utstyr, bekledning og sikkerhet i vinterfjellet.

Lørdag: Etter frokost er det ut på tur i nærområdet. Det blir gode tips om skismøring før første økt begynner. Det er med flere turledere på denne turen, og derfor kan innføring og trening i teknikk legges opp på ulike nivåer. 

Søndag: Etter en fantastisk frokost går turen ut. Det vil bli lagt opp til flere aktivitetsalternativer.

Hjemreise: Avreise med tog kl 16:33. Ankomst Bergen kl 18:55. 

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Alle måltider er inkludert, men ved ønske om brødmat ordner deltaker dette selv. Middager lages fra utvalget i hyttens proviantlager.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet . Du kan låne vindsekk, spade og liggeunderlag av turlaget. Si ifra til turleder om du har behov for å låne dette. 
Les også: VIktig informajson til deltakere på vinterturer

Pris: Kr 1900,- for medlemmer, kr 2600,- for ikke-medlemmer.  Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, 2 overnattinger, 6 måltider og sikkerhetsutstyr. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Ønsket brødmat og reise kommer i tillegg. Husk å bestille togreise i god tid!

Kart: Anbefalt turkart: Finse 1:50 000, eller Rallarvegen 1: 50 000. Kart og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

Turleder tar kontakt et par dager før avreise.

Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55335810 eller e-post: bht@dnt.no 

(fellestur)

Ferskinghelg på Hallingskeid

Dette er turen for deg som aldri har vågd, eller hatt mulighet til å være med på vintertur i høyfjellet. Den er selvfølgelig for alle andre også, siden fokuset er ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Yvonne Bruvik Hauge
  • Bengt Arne Johannessen