Fjellskitur til Bakkanosi

Fellestur

Dato
2. mai kl. 07:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Dagstur, Fjellski, Bakkanosi, Jordalen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet (se kart)
Turkode
8

Ingen andre steder kan by på så storstilt utsyn til Nærøyfjorden som Bakkanosi. Når vi har kommet opp og ut på utsiktspunktet, så ligger verdens flotteste fjordvel 1300 meter rett ned og smal utover i retning Sognefjorden.

Oppmøtested: Bergen bussterminal Perrong P

Oppmøtetidspunkt: 07.30
 

Turbeskrivelse:
Turen starter i Jordalen. Den første bakken på skituren er den bratteste. Langs en svingete traktorvei tar vi oss opp i Slettedalen som er slett og perfekt for fjellski. Etter noen kilometer i Slettedalen får vi på ny en stigning før vi er oppe på fjellplatået. Fra toppen kan vi (dersom været tillater) nyte den fantastiske utsikten mot Nærøyfjorden, Breiskredsnosi og ned til bygden Bakka. Etter en god matpause snur vi skiene og lar skituppene peke nedover. Vi har da i vente et par hundre høydemetre med fin krusing og forhåpentligvis er det fjærlett pudder slik at opplevelsen blir optimal.

Tillater været det legger vi turen opp om toppunktet 1410 moh, for deretter gå videre mot Bakkanosi. Vi starter på 580 moh, Bakkanosi ligger på 1398 moh. Vi må regne ca. 7- 8 timer t/r. Du må være i stand til å gå en skitur med en stigning på 900 høydemeter.

Utstyr: Fjellski fungerer bra på denne turen. Man kan gå på lette rando/telemark, men bakkene er ikke særlig bratte slik at man får ikke nyttegjort seg skiene. 

Mat: Ta med en god matpakke og snacks som skal holde deg i gang i 7-8 timers tur.. Drikke må du også huske.

Hjemreise: Innleid buss fra Jordalen 

Genrelle vilkår som gjelder ved påmelding, deltakelse og avmelding: vilkår

Pris: Kr 960,- for medlemmer, kr 1660,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ikke er medlem. Prisen inkluderer: kvalifiserte turledere, sikkerhetutstyr og innleid buss tur-retur Bergen. 

Kart: Kart og utstyr til turen kan kjøpes i vårt Tursenter i Marken.

 

Fjellskitur til Bakkanosi

Ingen andre steder kan by på så storstilt utsyn til Nærøyfjorden som Bakkanosi. Når vi har kommet opp og ut på utsiktspunktet, så ligger verdens flotteste fjordvel 1300 meter rett ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Dennis Huiskens
  • Ingunn Lunde