Rundtur med Onsdagsgruppa Prestalia-Festningen-Russarstegen

Fellestur

Dato
15. september kl. 10:30 - 13:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitet Fottur
Arrangører
Sotra Øygarden Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Sotra Øygarden Turlag

På grunn av Covid 19, må vi som ansvarlig arrangør ha påmelding med navn og kontaktinformasjon i forkant av hver tur. Det blir navneopprop ved oppmøte. Husk 1 m avstand, personlig antibac og eventuelt munnbind.

Vi møtes på parkeringsplassen nedenfor Fjell kirke kl 10.30

Herfra går vi opp på skoleplassen til gamle Fjell skole hvor stien starter i enden av skoleplassen.

Går gjennom skogen mot Fjell prestegard. Passerer en gammel grunnmur.

Bratt stigning noen hundre meter, før vi kommer inn i en fin bøkeskog: På toppen får vi flott utsikt i flere himmelretninger.

Går videre i litt østlig retning før vi dreier mot sør og passerer gjennom et lite skogholdt. Går deretter på turveg til restene av en gammel radar. Fortsetter i terreng til vi kommer innpå turveisystemet på Festningsområdet.

Vi går ned Russerstien og kommer til Sotra Øygarden turlag sitt medlemsbygg. Deretter går vi på hovedveien tilbake. På hovedveien er det mye trafikk og det krever aktsomhet fra alle

Turen klassifiseres som middels krevende. Noen kan oppleve deler av stigningen fra Fjell prestegard mot toppen som krevende, men vi kommer til å ta flere pauser undervegs. 

Turledere er : Ove Foldnes og Håkon Fjell

Turen tar ca 3 timer. Husk å ta med mat og drikke

Generelle vilkår som for Bergen og Hordaland Turlag:

Vi du bli medlem i Sotra Øygarden Turlag som er et lokallag under Bergen og Hordaland Turlag? Her kan du lese mer om medlemskap, og melde deg inn:

Rundtur med Onsdagsgruppa Prestalia-Festningen-Russarstegen

På grunn av Covid 19, må vi som ansvarlig arrangør ha påmelding med navn og kontaktinformasjon i forkant av hver tur. Det blir navneopprop ved oppmøte. Husk 1 m avstand, ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ove Foldnes
  • Håkon Fjell