Grunnleggende turlederkurs, Barnas Turlag

Kurs

Fra dato
16. april 2021 kl. 17:00
Til dato
18. april 2021
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Træetgård, Osterøy,
Arrangører
Barnas turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Vestlandet
Turkode
720
Dette arrangementet er over!

Bergen og Hordaland Turlag tilby turer for barn både i nærmiljøet og på høyfjellet. Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede på kortere turer i nærområdene, med barn.

Dette kurset er særlig tiltenkt de som ønsker å være turledere i Barnas Turlag og du må sende en skriftlig søknad.

Ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs utgjør de to første modulene i DNTs turlederutdanning. Etter endt kurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet, langs merket sti og vei, for både barn og voksne. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid, og du blir med i en aktiv og engasjert gjeng med turledere. Alle som ønsker å gå videre på sommerturlederkurs må ha gjennomført ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs først. 

Søknadsfrist: 1. mars 2021
Påmelding:

Du må fylle ut et søknadsskjema. Fyll ut skjema som du kan laste ned HER og send til linn.senneset@dnt.no. Du vil få tilbakemelding om opptaket seneset innen 16.mars.

Opptakskrav modul 1, Ambassadørkurs:
Medlem i DNT. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg inn her.

Opptakskrav modul 2, Grunnleggende turlederkurs:
Gjennomført ambassadørkurs og medlem i DNT.
Du må ha god og generell turerfaring fra tidligere, samt et ønske om å dele din turglede med andre. Dette beskrives i søknaden.

Bekreftelse som påmeldt på grunnleggende turlederkurs Barnas Turlag den 16.- 18 . april gir automatisk plass på ambassadørkurset Barnas Turlag torsdag 6. april. Hvis du ikke kan delta på ambassadørkuset 6. april må du gi beskjed i søknad slik at vi kan finne en annen dato.
Kommer du fra et av lokallagene? Det er flere lokallag som setter opp ambassadørkurs. Undersøk hos din forening om de har et kurs du kan delta på. 

Kursplan:

06. april Introduksjonskveld med Ambassadørkurs. 3 timers innføring i DNT og Bergen og Hordaland Turlag som organisasjon. Kurset gjennomføres i våre lokaler i Marken kl 17:00 - 20:00. Bruk ringeklokke på baksiden.

16. - 18. april: Grunnleggende turlederkurs. Egen kursplan. Se veiledende modulplan her. 
Denne helgen foregår for det meste utendørs i området rundt den koselige hytten vår Træet Gård, på Osterøy. Vi overnatter på hytta. Nærmere informasjon vil sendes til påmeldte deltakere, tidspunkt kan endres noe fra denne teksten. 

Hjemreise fra Træet på ettermiddagen søndag.

Kursholdere: Wenche Strømme og Jon Haukedal

Vilkår: Les generelle vilkår her

Smittevern: Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. Alle tar med sin egen antibac. 

Pris: Kr 2000,- betales ved påmelding. Man være medlem for å delta på dette kursetHele beløpet refunderes etter fire praksisturer for BHT. 

Prisen dekker ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs, turlederboka, kart, overnatting på Træet Gård, samt alle måltider. Transport må dekkes av den enkelte kursdeltager.

Mer info om kurset:

Etter endt kurs skal deltagerne ha:
-  God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse
-  God generell turkunnskap
-  God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
-  Grunnleggende orienteringsferdigheter
-  Grunnleggende førstehjelpskunnskap

Kurset blir vurdert med bestått/ikke bestått.

" Å arbeide med barn er givende og krevende. La aldri tanken på målet med arbeidet overskygge gleden ved at dere er sammen underveis."

Førstehjelpshelg med instruktør fra Arna og Åsane Røde Kors. Undervisningen foregår i Røde Kors sine lokaler i Åsane, kl. 10 - 18 begge dager. Dette kurset er ikke obligatorisk, men anbefales sterkt. Datoer for kurshelger kommer, følg med på nettsiden til BHT.

Spørsmål? Ta kontakt med barne og nærmiljøansvarlig på aktivitesavdelingen i Bergen og Hordaland Turlag på tlfnr. 55 30 48 50 eller Tursenteret tlf: 55 33 58 10, eller send epost: linn.senneset@dnt.no.

Les mer om å bli turleder og DNT´s turlederstige her

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1320-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag i Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Jon Haukedal
  • Wenche Strømme